Ezt a főzőversenyt évekkel ezelőtt Cegléd étkezési hagyományának életben tartására hívták életre. Hagyományos tájegységi leves a laskaleves és az öreglaska. Természetesen az ország más területén is ismerik ezt a kézzel tördelt száraz tésztát, de kérdés, vajon mások milyen ételt készítenek belőle. Hogy ne csak a kukták lakjanak jól ezen a délelőttön, felállítanak egy 300 személyes óriás kondért, amelyben Cegléd legjobb szakácsai főzik majd meg a város laskáját, amiből majd a zsűriztetés után bárki kedvére falatozhat.
A főzőverseny közelében a ceglédi, illetve a Cegléd környéki és az ország több tájegységének híres-neves borászai teszik közszemlére arany, ezüst és országos hírű boraikat, sőt a kilátogatók egy tucat pálinkafőzde nedűit is megízlelhetik majd. 2011-ben, mivel az idáig jól bevált helyszínt kinőtte a rendezvény, a város szélén lévő Vásártérre kerülnek a gasztronómiai programok. A helyszín a központtól gyalog 10 percre található, de buszjáratok indítását is tervezik.
Legyen az bor- vagy laskakóstolás, egy kellemes sörözés a szaletli alatt, népdal vagy táncbemutató, délutáni gyerekműsor vagy éjszakai utcabál, bármire is van igényünk, ezen a fesztiválon megtaláljuk.
Kommentek