Kultography

Megjelent Berg Judit Rumini-sorozatának legújabb kötete

Megjelent Berg Judit Rumini-sorozatának legújabb kötete

Kultography írása itt: - 2011-06-03 09:22

A Rumini Datolyaparton a negyedik rész a kisiskolásoknak szóló kalandregény-sorozatban, amelynek első darabja 2006-ban Az év gyermekkönyve volt. A sorozat főhőse, Rumini, a minden lében kanál hajósinas kisegér és társai ezúttal délnek veszik az irányt, Datolyapartra, ahol olyan ellenfelekkel találják szemben magukat, mint a gonosz varázsló, aki egy világítótoronyba gyűjti az összes fényt, a szolgálatában álló vérszívó denevérek vagy a főhősök hajóját, a Szélkirálynőt is elrabló kalózok.

Berg Judit az MTI-nek elmondta, hogy a könyv frissen került ki a nyomdából, az utolsó simításokat április közepén végezte rajta, a borító is néhány hete készült el. A könyvhéten számos alkalommal találkozhat a közönség a szerzővel: pénteken délben pódiumbeszélgetést tartanak az új kötetről a Vörösmarty téren, ugyanitt szombaton és vasárnap délelőtt a Pozsonyi Pagony standjánál, szombaton délután a Liszt Ferenc téren, az Írók Boltja standjánál, vasárnap délután pedig az Újbudai Könyvhéten, a Líra standjánál dedikál, de természetesen ott lesz a Pagony szerzőinek közös dedikálásán is szombat este a Vörösmarty téren.

Berg Judit elárulta, hogy már a következő Rumini-könyv is formálódik a fejében, a főgonosz és a főkonfliktus már megvan. Egyelőre azonban a kisegér kalandjaiból készülő színdarabra koncentrál.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása