Lesz itt főétel, pálinka, sajt, szalámi, sonka, méz és még számos finomság: a hazai gasztronómia éllovasai mutatkoznak be a rendezvényen. A három nap alatt megkóstolhatjuk azokat az ínyencségeket, amelyeket az ország 50 legjobb éttermében főznek. A TOP50-ből nem mindenki lesz jelen az eseményen, de az éttermek több mint a fele megjelenik majd a Millenáris Parkban. A Costes fesztivál menüjében például házilag sózott lazacot találunk, narancs és édeskömény salátával, a citromos nyúlkolbászt a Kistücsök kínálja majd, a Pest Buda étterem pultjánál pedig házi készítésű tokaji aszús sültkolbásszal várják a különlegességre vágyókat.
A kulináris kalandozások során megismerkedhetünk a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel, az elhivatott kereskedőkkel is, de teret kapnak a legjobb a halászléfőzőktől, a pörkölt készítőkig, mindazok, akik hiszik azt, hogy érdemes kiemelkedő színvonalú ételeket és italokat készíteni. A rendezvény piacterén hazánk legjobb termelői piacai mutatkoznak be: itt helyben megvásárolható lesz a házi termékek színe java.
A kóstolás mellett két színpadon különböző szakmai bemutatókkal, előadásokkal várják az érdeklődőket. A helyszínen főz majd például a Serényi Zsolt és Béres Alexandra páros, szombaton lesz olívaolaj-kóstoló, vasárnap pedig többek között az ehető virágokról tudhatunk meg információkat.
[caption id="attachment_4785" align="aligncenter" width="640" caption="A képgaléria megtekintéséhez kattints a képre!"][/caption]
A hazai rendezvények közül egyedülálló módon, a Budai Gourmet rendezvényre csak szakmai előzsűrizés és meghívás útján lehet bekerülni.
A június 3-án 12 órakor nyitó fesztiválra a belépőjegy naponta 2900 Ft/fő, amely magába foglal egy kóstolópoharat és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó egyenleg, a rendezvény végéig visszaváltható.
[gallery link="file"]
Kommentek