Kultography

Kávéházi koncertek a Liszt Ferenc Emlékév keretében

Kávéházi koncertek a Liszt Ferenc Emlékév keretében

Kultography írása itt: - 2011-04-06 09:15

Békebeli kávéházi hangulat fogadja mindazokat, akik közelebb kívánnak kerülni Liszt reprezentatív személyiségéhez, merészen kísérletező művészetéhez. A Liszt Ferenc Emlékév keretében több alkalommal rendeznek kora esti zenei előadásokat.

Április 18-án leginkább Paganini műveit ismerhetjük meg Schumann és Liszt egy-egy műve mellett Baráti Kristóf (hegedű) és Hernádi Ákos (zongora) előadásában. Május 16-án Báll Dávid játszik sok-sok Liszt-darabot, kiegészítve egy kis Wagner-Liszt-féle Trisztán és Izoldával. Június 20-án Bogányi Gergely előadásában a Rákóczi indulót hallhatjuk, emellett több olyan kooperációs művet is, amelyben Liszt is érintett volt. Végül július 18-án Rohmann Ditta (gordonka) és Mali Emese (zongora) kettősének közreműködésével lesz hallható Lutoslawski és Kurtág egy-egy műve, de természetesen ők is játszanak Liszttől olyan darabot, amelyet a szerző eredetileg csellóra és zongorára komponált.

A részletes programok a Liszt 2011 portálon olvashatók.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása