Kultography

Budapest Folk Fest – nagy nevekkel

Budapest Folk Fest – nagy nevekkel

Kultography írása itt: - 2011-04-06 20:50

A Fonó Budai Zeneház szervezésében idén is megrendezik a programsorozatot április 26. és május 15. között, több helyszínen. A Budapest Folk Fest 2011-en a nyári fesztivál időszakot felvezetve, hat napon keresztül mutatja be a hazai és a nemzetközi folk izgalmas előadóit, illetve produkcióikon keresztül a stílus sokszínűségét. A szervezők szerencsére gazdag kínálatból válogathatnak.

Itt lesz a MüPában - először Magyarországon - a világhírű bolgár Angelite női kórus, a szintén világszínvonalon jegyzett Sebestyén Mártával. Franciaországból Baltazar Montanaro a Söndörgő vendégeként lép fel, Erdélyből az egyik legjobb autentikus zenekar, a Magyarpalatkaiak játszanak egy teljes táncházat és a végére ideér a Balkan Brass Battle turné, ahol talán a balkán két legjobb rezesbandája a román Fanfare Ciocarlia, illetve a szerb Boban & Marko Markovic Orchestra együtt, a Millenáris Teátrum színpadán próbálja eldönteni, hogy ki a műfaj legjobbja.

A fesztiválon ünnepli 5 éves születésnapját a Cimbaliband, számtalan vendéggel együtt, itt lesz Herczku Ági és Nikola Parov Quintet, a Kerekes Band új lemezét és vendégeit mutatja be. Egy alkalommal, csak itt a fesztiválon, összeáll a hazai etno-jazz legendás csapata a Dél-Alföldi Szaxofon együttes, valamint három zenekar új lemezével debütál élőben: a Fanfara Complexa, a Parno Graszt és a East Gypsy Band méri meg a közönség előtt, hogy mit is ért az elmúlt hónapok stúdióban eltöltött munkája.

A részletes program itt olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása