Kultography

Az Elfújta a szél az amerikaiak kedvence

Az Elfújta a szél az amerikaiak kedvence

Kultography írása itt: - 2011-03-26 12:29

Az ABC, az ország egyik legnagyobb televíziós szolgáltatója által végzett kutatás során félmillió mozilátogatót kérdeztek minden idők legjobb filmjeiről. A legjobb film az Elfújta a szél lett, amely megelőzte a második helyezett Óz, a csodák csodája, amelyet ugyanabban az évben, 1939-ben mutattak be. A dobogó harmadik fokára a Keresztapa került, amely 1979-ben került a mozikba. Negyedik helyen a Casablanca (1942), ötödik helyen E.T. című filmek kerültek.

A megkérdezettek kedvenc romantikus párja Kate Winslet és Leonardo DiCaprio lett a Titanic című filmben, második a már említett Elfújta a szélben Vivien Leigh és Clark Gable. Harmadik ebben a kategóriában Julia Roberts és Richard Gere, természetesen a Micsoda nő (Pretty Woman) című filmből.

A kérdezők a legjobb filmes karakterre is rákérdeztek, a túlnyomó többség kedvence Forrest Gump, akit Tom Hanks formált meg, második James Bond (Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan és Daniel Craig is megformálta ezt a szerepet). A harmadik Scarlett O’Hara szintén az Elfújta a szél főszerepében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása