Kultography

Magyar Rapszódia Győrben

Magyar Rapszódia Győrben

Kultography írása itt: - 2011-03-24 13:15

Április 16-án a Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Balett közös előadást rendez az Egyetemi Csarnokban. Az este során a Liszt-díjas Berkes Kálmán vezényletével hangzik el Erkel: Hunyadi nyitánya, Bartók Magyar képei, Kodály  Galántai táncai és Liszt rapszódiái.  Az előadás tánccal vegyített részét Fodor Zoltán koreográfus állította össze, aki így beszélt elképzeléséről: „Az üres színpadot benépesítő testek nem tartoznak senkihez és semmihez. Nincs nevük, nemük, arctalanok. A felcsendülő Liszt rapszódiára kelnek életre, válnak hús-vér emberré, mintha a létezéshez szükséges életerőt a zene jelentené. Szituációkon, találkozásokon keresztül formálódnak különböző egyéniségekké, - karakterükkel megjelenítve egy-egy életérzést - majd válnak a darab végére ismét egy egységgé, egy közösséggé, egy nemzetté, egy szívvé.”

A Magyar Rapszódia névre keresztelt előadást nem érdemes kihagyni, akik mégsem tudnak ott lenni, a III. Győri Táncművészeti Biennálé előestjén, június 22-én is megtekinthetik a közös produkciót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása