Kultography

Elhunyt Elizabeth Taylor

Elhunyt Elizabeth Taylor

Kultography írása itt: - 2011-03-23 15:01

Dame Elizabeth Rosemond Taylor 1932-ben, Londonban született. Gyerekszínészként kezdte a művészi pályát, és sikerült zökkenőmentesen átváltania a felnőtt szerepekre. Nyolcszor kötött házasságot, ebből kétszer Richard Burton színésszel.

Leghíresebb filmjei közé tartozik A nagy derby, a Kleopátra és a Nem félünk a farkastól, de megközelítőleg 70 filmben szerepelt, 1994-ben még a Flintstone család c. moziban is láthattuk.

"Egészségügyi problémái első sikeres filmje, A nagy derby forgatásán kezdődtek egy eséssel, mely egész életre szóló hátproblémákat okozott. A tüdőgyulladás egyik ritka fajtája 1961-ben majdnem halálát okozta, emellett alkohol és gyógyszerfüggőséggel küszködött. A kilencvenes években két csípőprotézis-műtéten, majd ismét egy közel halálos tüdőgyulladáson esett át, aztán 1997-ben jóindulatú agydaganattal műtötték. 2004-ben kiderült, hogy szívelégtelenségben szenved." - olvasható a Híradó.hu oldalán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása