Kultography

Végre a mozikban is játsszák a Pál Adrienn című filmet

Végre a mozikban is játsszák a Pál Adrienn című filmet

Kultography írása itt: - 2011-03-16 07:19

Csütörtöktől kerül a budapesti mozik műsorába a film, amely tavaly májusban a cannes-i filmfesztiválon az Un Certain Regard elnevezésű válogatásban elnyerte a FIPRESCI díját, majd számos fesztiválon, így Szarajevóban, Miskolcon, Rigában, Zürichben, Pécsett, Moszkvában, Bitolában és Cottbusban nyert különféle elismeréseket. Emellett megkapta a Magyar Filmkritikusok Szövetségének díját a legjobb rendezésért és a legjobb fényképezésért.

A történet egy ápolónőről szól, aki már-már végérvényesen belefásulna munkájába, amikor egy régi barátság felélesztése kapcsán hirtelen új fordulatot vesz az élete. A "belső road movie" erről a kalandról szól, és a rendezőnő szerint a nézők aktív együttműködésére is számít a filmben, hiszen a Piroskával szembejövő kirakós darabkákat nekünk kell összerakni.

A film készítői nagyon remélik, hogy hamarosan nem csak a fővárosban, de vidéken is látható lesz a Pál Adrienn.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása