Kultography

Adam Sandler hozza a formáját

Adam Sandler hozza a formáját

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2011-03-09 09:19

Úgy vélem, ha valaki egy olyan filmre vált mozijegyet, amelyben Adam Sandler a főszereplő, akkor nem mélyen szántó gondolatokkal teli másfél-két órát szeretne eltölteni a moziban, hanem kacagásra, esetenként térdcsapkodással megtűzdelt nevetésre vágyik. Az előbbieket a csütörtökön mozikba kerülő Kellékfeleségtől meg is kapjuk.

Természetesen a sztori végét az első öt percben kitalálja a néző,  így nyilván én sem mondok újdonságot azzal, hogy Aniston és Adam a film végére egy pár lesz. Noha a végkifejlet egyértelmű, a filmben sorjázó poénok remek szórakozást nyújtanak, a cselekmény fonala pedig a kiszámíthatóság ellenére képes meglepetést okozni. Annyi azonban tény, hogy a férfiak várhatóan jobban értékelik majd az alkotás humorát, mint a nők.

Főhősünk Danny, egy nagy szerelmi csalódás után úgy dönt, neki többet nem kell komoly kapcsolat, csak szórakozni használja majd a nőket. (Na ez az a része a sztorinak, amely nem csak a filmvásznon történik meg, az életben is többször találkozhattunk az erősebbik nem e -féle elgondolásával egy kapcsolati sérelem után.) Danny miután rájön, hogy jegygyűrűvel a kezén nagyon jól lehet csajozni, folyamatosan viseli a kis karikát az ujján, és szedi fel az izgalmasabbnál izgalmasabb lányokat, akik azonban az asszisztense szerint egyszerű cicababák.

Egy nap azonban Danny találkozik azzal a nővel, akitől többet is szeretne. A bökkenő csak az, hogy ez a hölgy nem bukik a hősünkhöz tartozó gyűrűre, sőt egyenesen elzavarja a férfit, akinek nem marad más választása, mint kitalálni egy leendő ex-családot, hogy lezárhassa a gyűrűs hazudozási periódust.

Ehhez segítséget asszisztensétől, és annak két gyermekétől kér. Hazugság hazugságot követ, amiből óriási bonyodalom alakul ki...

A két főszereplő remekül működik a kémia. Számomra Jennifer Aniston az utóbbi néhány filmjében túl sok volt, jellegtelen alakításokat nyújtott, e filmben azonban tökéletes a szerepére. Adam Sandler sem játssza túl a figurát, pont annyit hoz, amennyi kell belőle. Aniston és Sandler mellett mellékszerepben a vásznon feltűnik Nicole Kidman is, aki ezúttal az igazi utálatos, hisztis nő karakterét hozza. Kidman jól megvalósítja, amit Devlon szerepe megkíván tőle: akárhányszor feltűnt a színen végig azt éreztem, hogy igen, én most úgy jól behúznék ennek az idegesítő libának.

Összességében a Kellékfeleség kedves, vicces limonádé, pont az, amire egy fárasztó nap után szükségünk van.

kellekfeleseg2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása