Kultography

Aréna 2011 – nagy nevek és visszatérők

Aréna 2011 – nagy nevek és visszatérők

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2011-03-03 21:33

Koncertek szempontjából valahogy nehezen indult az év. Vártuk a sportarénás külföldi neveket és alig volt egy-kettő. Tudtunk a Gipsy Kingsről, meg Roger Waters – The Wall című koncertjéről. És ennyi... Aztán végre elkezdtek jönni a hírek. Igaz, az év első három hónapjában nincs túl nagy dömping, az igazi élet májusban indul be, viszont az érkező sztárok kárpótolnak minket a korábbi hónapok hiányáért.

A sort március 21-én a Faithless nyitja, akik nem először járnak hazánkban. A csapat eddig nem okozott csalódást a magyar közönségnek. A The Dance Never Ends című turnéjukkal hazánkba érkező együttes régi slágereket és új dalokat is játszik majd. Így várhatóan felcsendül az Insomnia, a God is a DJ, és még sorolhatnánk.

Április 8-án a keményebb műfaj kedvelőit várja az Aréna. Ekkor a Slayer/Megadeth-koncertet tartják az épületben. A két bandát a metál zene legnagyobbjai között tartják számon. A zúzás után majdnem egy hónap szünet következik: május 5-én Shakirával indul be újra az élet. Az énekesnő egyszer már járt hazánkban, akkor maradéktalanul elégedettek voltunk a koncertjével, reméljük ez most sem lesz másképp. Két nappal később szintén egy visszatérőt köszönhetünk ugyanezen a helyszínen: május 7-én a Gipsy Kings lép fel az arénában.

Június 1-jén az újra turnézó Roxette látogat el hozzánk, sokak nagy örömére. Kétségtelen, hogy az Roxette az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb bandája, szerintem nincs olyan ismerősöm, aki legalább egy dalukat ne ismerné. Íme csak néhány a slágereik közül: It must have been love, Joyride, The look, Dangerous, How do you do, Listen to your heart...

A június egyébként a 2011-es év eddigi legzsúfoltabb időszaka az épületben. Legalábbis a külföldi fellépők koncertjeinek tekintetében. Június 5-én Joe Cocker lép színpadra. Ő nyilván elénekli majd pályafutásának legnagyobb slágerét, a „You can leave your hat on-t...”. Cocker tavaly ősszel jelentette meg Hard Knocks című albumát, ennek a dalait is megmutatja a közönségnek.

Egy nappal később követi őt a Scorpions, június 22-én Roger Watersé a terep, június 30-án pedig szimfonikus koncertjével visszatér hozzánk Sting. A Simphonicity elnevezésű koncerthez Sting karrierjének legnagyobb slágereit és legszebb dalait dolgozták át. Olyan művek csendülnek fel az este folyamán, mint a Roxanne, Every Little Thing She Does Is Magic, Every Breath You Take, illetve szólókarrierje legnagyobb kedvencei: Englishman In New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith In You, Fields Of Gold vagy a Desert Rose. A zenekarhoz csatlakozik még Dominic Miller (hosszú ideje Sting állandó gitárosa), Rhani Krija (már jó ideje Sting ütőhangszer-virtuóza), Jo Lawry vokalista és Ira Coleman basszusgitáros.

Július 5-én Santana pengeti majd a húrokat az intézményben, december 8-án pedig várhatóan az év méltó zárásaként, Rihanna érkezik majd Budapestre. A Load turnéra a 23 éves énekesnő eddigi karrierjének leglátványosabb koncertjeit ígéri.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása