Kultography

A Szépművészeti Múzeum Párizsba megy

A Szépművészeti Múzeum Párizsba megy

Bálint Ádám írása itt: - 2011-01-24 21:26

Az elmúlt évi nagy jelentőségű londoni bemutatót követően január 26-ól a francia fővárosban mutatkoznak be a Szépművészeti Múzeum remekművei. Párizs egyik leglátogatottabb kiállítóhelyén, a Pinacothèque de Paris-ban a múzeum gyűjteményének alapjául szolgáló, a magyar állam által 1870-ben megvásárolt Esterházy-kollekció 50 jeles festményével találkozhat a francia nagyközönség. A május végéig látható kiállítás hazánk egyik fontos nemzetközi bemutatkozása Magyarország európai elnöksége alatt. A múzeum születése, a gyűjtő Esterházy hercegek című tárlat nem csupán a gyűjtő főúri család művészetpártoló tevékenységére fókuszál, hanem a magyar állam gyűjteménygyarapítói szerepe előtt is tiszteleg.

Ahogy korábbi cikkünkben már szóltunk róla, a méltán híres Esterházy-gyűjtemény restaurált textil darabjaiból a budapesti Iparművészeti Múzeumban is látható kiállítás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása