Kultography

150 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert

150 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert

Kultography írása itt: - 2016-08-03 15:12

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyike a világ legrégebbi állatkertjeinek, megnyitására 1866. augusztus 9-én került sor, vagyis augusztus 9-én, kedden lesz pont 150 éves. A jeles eseményre sok mindennel készülnek az állatkert dolgozói, mind a születésnapon, mind másnap számos izgalmas programmal, koncerttel várják a nagyközönséget.

zoo_150ev_fb_hirlevel_900x450.jpgzoo_150eves_logo_ok.jpgAugusztus 9-én már 9 órától számos programmal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert a látogatókat. A Főkapu térnél a Nagyszínpadon egész nap népi játékokat próbálhatnak ki az apróságok, de lesz több mesekoncert, fellép többek között Bíró Eszter is Állati Zenés ABC előadásával, míg a Madarak együttes hatalmas állatkerti mulatsággal készül a jeles napra. Délután egy órától a Nagytó parton kézműves foglalkozások és állatbemutatók, klasszikus zenei koncertek és mesekavics festés lesz a program, míg a Tigriskifutónál bábjátékkal és bűvésztrükkökkel szórakoztatják a gyerekeket, de lehetőség lesz állatfigurák készítésére is. Az Ausztrálházban több beszélgetésre is sor kerül a nap folyamán, Németh Kristóf, Oroszlán Szonja és Dolák-Saly Róbert is mesél az állatkerthez és az állatokhoz fűződő viszonyáról. A Madagaszkár-házban pedig többek között Geszti Péter és Pogány Judit várja a látogatókat egy-egy órára.

Augusztus 10-én az ünnepi programsorozat tovább folytatódik. A Főkapu térnél 9 órától a Papajazz zenél 11-től pedig a fergeteges brazil ritmusok játsszák majd a főszerepet a bejáratnál. Délben Mester László "Pintyő"  és zenésztársai muzsikálását hallgathatjuk meg a Nagytó partjánál, aki azonban inkább Dél-amerikai dallamokra kíváncsi, neki Luis Eduardo Castagno koncertjét ajánljuk, aki egyenesen Buenos Airesből érkezik és a Dél-Amerika kifutónál zenél barátaival közösen. Délután háromtól az India-házban Mesés India címmel nézhetjük meg a a Calcutta Trió előadását, míg a Szavannaházban pedig Ibrahima Fal "Ibro"  Szenegálból, Said Tichiti Marokkóból és Vázsonyi János előadásában afrikai ritmusokra rophatjuk.

További információ az állatkert honlapján található.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása