Kultography

A Derültégből csap le ránk… 5 remek album

A Derültégből csap le ránk… 5 remek album

Blahó Dávid írása itt: - 2016-01-13 17:06

TOP 5 2015 sorozatunk legfrissebb fejezetében nem villámcsapások törnek ránk, hanem jobbnál jobb lemezek. Ezúttal ugyanis a hip-hopban utazó Derültégből zenekar rántotta össze egy csokorba, hogy melyik korongokat pörgették a legszívesebben az elmúlt esztendőben.derultegbol.jpg

Unknown Mortal Orchestra - Multi-Love

Csupa jóféle pszichedelikus popdal, szép harmóniamenetek, előremutató gitár-hangszerelések, buta analóg szinti-hangszínek, rendes régimódi megszólalás. Nincs többre szükség egy jó lemezhez - akárhogy is nézzük... És még élőben is menő!

Joey Bada$$ - B4DA$$ (Before da money) 

Végre ismét visszaadta a rap azt az érzést, amit akkor éreztünk, mikor beleszerettünk sok-sok éve! Bravúros ritmika, frappáns szövegek, zeneileg pedig nosztalgikus és előremutató lábakon is megállja a helyét. Az On&On című dalt külön is kiemelnénk, de 1-2 nótát leszámítva az összes agyonpörgött nálunk. Ez a lemez laza, és nélkülöz minden erőlködést!

Tame Impala - Currents 

Ahogy számonként a zene-szöveg-video egy egészet alkot, úgy egy egész a lemez 13 száma is. Olyan, mint a Frank Ocean albumok: berántanak egy (számunkra kellemes) hangulatba, és egy kijelölt úton visznek végig, akár akarod, akár nem.

Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly 

Talán a legkomplexebb zene és lemez, amit életünkben hallottunk. Gyökeresen megváltoztatta a hip-hop-ot, ráadásul, amit élőben a zenekarával művel, azt kikérjük magunknak. Egy új irány!

Potatohead People - Big Luxury 

Az instrumentális hip-hop ékköve: kísérletezős, komplex és agyalós, mégsem teher hallgatni. Igazi finomságokba van az okosság elrejtve, a kutya elásva, a macska meg fáramászva. :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása