Kultography

A Képzelt Város 5 kedvenc (nem képzelt) albuma

A Képzelt Város 5 kedvenc (nem képzelt) albuma

Blahó Dávid írása itt: - 2015-12-16 11:11

Folytatjuk TOP 5 2015 sorozatunkat, amelyben hazai zenészeket és zenekarokat veszünk rá arra, hogy vallják be, melyek voltak számukra az esztendő legkedvesebb dalai vagy albumai. Utóbbira vállalkozott a Képzelt Város, akik december 18-án ingyenes akusztikus koncerttel lépnek a főváros közönsége elé.kv_2015_kiemelt.jpg

Az alábbi válogatásból is látszik, hogy igencsak szerteágazó az érdeklődésünk” – adott rövid indoklást Kovács Ákos, a zenekar énekese. „Elektronikától kezdve a folkon át egészen a dark dolgokig minden előfordul a hallgatott lemezek között. Rengeteg jó anyag volt idén, most ezekre esett a választásunk”.

A Képzelt Város 5 kedvenc albuma 2015-ből:

Son Lux: Bones

Sufjan Stevens: Carrie & Lowell

Chelsea Wolfe: Abyss

Annabel - Having it All

Grimes: Art Angels

A Képzelt Város márciusig nem koncertezik a fővárosban, az elkövetkező hónapokban készülő negyedik nagylemezükön fognak dolgozni, így jó ideig a december 18-ai fellépés lesz az utolsó alkalom, ahol a rajongók élőben találkozhatnak a csapattal.

A zenekar akusztikus koncertjei mindig különleges, meghitt alkalmak: a gitárok megszelídülnek, a cselló pedig még finomabban simogat. A bandai tavalyi IO című akusztikus kislemezén meg is örökített öt számot akusztikus hangszereléssel, ám koncerten az EP dalai mellett az előző három album számai is új hangzást kapnak.

kv_2015_horvath_bernadett_02.jpg

Képzelt Város akusztik koncert

Időpont: 2015. december 18., 19:00
Helyszín: Instant, Budapest 1065, Nagymező utca 38.
Belépés: ingyenes

Fotók: Horváth Bernadett

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása