Kultography

Mesés ősz a mozikban, avagy Pán Péter és Blinky Bill akcióban

Mesés ősz a mozikban, avagy Pán Péter és Blinky Bill akcióban

Kultography írása itt: - 2015-10-15 14:15

Itt az ősz, esik, hideg van, de mégsem lehet folyton otthon ülni a gyerekekkel és társasozni. A megoldás pofon egyszerű, kedves mesék garmada várja a családosokat egész ősszel a mozikban, Blinky Billtől kezdve egészen Pán Péterig. Hogy megkönnyítsük a választást, és ne maradjatok le semmiről, összegyűjtöttük az őszi mesefilm kínálatot.

slider_16.jpgHotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó (6)

ht2_jelenetfoto_8.jpgMúlt héten újra ellepték a szörnyek a mozikat! De nem kell megijedni, csak Draki és barátai a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura tért vissza, hogy ismét megpróbálja halálra nevettetni nézőit. A Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó igazi jó kedélyű szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny: a távoli, erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek és végre az emberektől távol pihenhetnek. Ezen kívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. De egy szám lánya mára már felnőtt és megházasodott, úgyhogy most  itt az idő, hogy kis unokáját, Dennis-t vegye védelmező (denevér) szárnyai alá, aki első ránézésre nem igazi vámpírutódként viselkedik… A film eredeti szinkron hangjai között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Adam Sandler, Andy Samberg, Kevin James, Selena Gomez vagy Steve Buscemi.

Kókusz Kokó, a kis sárkány (6)
A legkisebbek számára is kedveskednek a magyar filmforgalmazók az ősszel. A tűzokádó sárkányok csúnyán összerúgják a port a ragadozó felfalókkal, mert valaki ellopta a tűzokádáshoz nélkülözhetetlen tűzfüvet a kis Kókusz Kokó felügyelete alatt. Mikor barátját, Oszkárt gyanúsítják meg a felbecsülhetetlen kincs eltulajdonításával, Kokó és Oszkár a barátnőjük, Matilda süni társaságában útra kel, hogy megkeressék azt. Nem sejtik, hogy kalandjaik közben a Sárkány-sziget lakóit is meg kell menteniük. Kókusz Kokó, a kis sárkány október 22-én kerül a hazai mozikba.

293241_galeria_kokusz_koko_a_kis_sarkany_8.jpg

Pán (12)

A rossz néha győz: főleg, ha ő a jobb. Az új, szuperlátványos Pán Péter-film, a Pán, amely október 22-én érkezik a hazai mozikba, abszolút főszereplője nem az a nagyon helyes, és nagyon tehetséges srác, Levi Miller, aki a címszerepet játssza, hanem a Feketeszakállt vérbő humorral, harsányan és izgalmasan életre keltő, őrült jelmezben pompázó, időnként Nirvana és Ramones számokat éneklő Hugh Jackman. A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen másmilyen. Vagy, ha nem is ez a valóság: talán létezik egy másik történet, amelyet ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni. Egy árva fiú megszökik a lelencházból, és jó barátokra talál. Még nem tudja, hogy, aki most hű haverja, később Hook kapitány néven lesz rettegett kalóz… és az ő legnagyobb ellenfele. Hiszen eredetileg volt egy közös ellenségük: Feketeszakáll. A két cimbora együtt sok kalandon megy keresztül: van köztük víg és van veszélyes. A srác pedig csak lassanként ébred rá, hogy egyszer hőssé kell válnia, és az egész világ meg fogja ismerni. De addigra már Pán lesz a neve.

Hókirálynő (12)

pby7zzdmql3t9dlyqrmrcwmx768-765x415.jpgNem sokszor fordul elő, hogy orosz mesefilmet vetítenek a magyar mozikban, de idén ősszel ez is megtörténik. A Hókirálynő egy távoli vidéken játszódik, ahol elvarázsolt hadihajók fagynak jéggé, és városok alusznak örökös téli álmot. Itt élt egyszer egy bátor testvérpár, Gerda és Kai. Édesapjuk, Vegard varázsló különleges hatalommal bírt: olyan tükröket készített, amelyek megmutatták, milyen érzéseket, vágyakat rejt az emberek lelke. Ám a fagyos szívű Hókirálynő, aki a világot örökké tartó téllel sújtotta, nem nézte jó szemmel, hogy a birodalmában van valaki, aki képes a legtitkosabb érzéseket is feltárni. Egy napon a gonosz királynő a sarki széllel Vegard mestert és feleségét, Unát elragadta gyermekei mellől, és jégszoborrá változtatta. Évekkel később a Hókirálynő egyik szolgája egy árvaházban felfedezi Vegard varázsló fiát, Kait. A sarki szél ekkor Kait is elragadja húga, Gerda mellől, egyenesen a királynő palotájába. A bátor lányka pedig felkerekedik, hogy hűséges barátjával, Lutával és a megszelídített trollal megkeresse szeretett testvérét. 

A kis herceg

November elején érkezik Antoine de Saint-Exupéry méltán híres meséjének (A kis herceg) első animációs feldolgozása az Oscar-jelölt Kung Fu Panda készítője, Mark Osborne rendezésében. A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a Kis herceg ismertette meg őt. A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a Kis herceg világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. A kis herceg eredeti hangjai között megtalálható Jeff Bridges, James Franco, Marion Cotillard, Rachel McAdams és Benicio Del Toro is.

Blinky Bill – A film (6)

blinky-bill-the-movie5.jpgBlinky Bill a legmenőbb és legvagányabb koala az egész vadonban, és november 19-én végre megnézhetjük Blinky egész estés filmjét. A kis kalandor arról álmodozik, hogy felfedező édesapja nyomdokaiba lépve egyszer majd elhagyja szülőföldjét, Zöld Völgyet, és bejárja a vadregényes ausztrál vidék különleges teremtményekkel teli világát. Blinky az egyetlen, aki hisz abban, hogy megtalálhatja Bill papát, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban. A tettre kész Blinky egy nap rejtélyes jelre bukkan, ami az első nyom lehet elveszettnek hitt édesapjához. Maga mögött hagyja a biztonságot nyújtó Zöld Völgyet, és nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útja során megismerkedik az állatkertben nevelkedett, kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval. A kis csapatnak nemcsak a hatalmas ausztrál vadon minden veszélyével kell szembenéznie, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia. A lenyűgöző tájakon megtett izgalmas út, a különleges élőlényekkel való találkozás és a megannyi váratlan kaland egyre jobban összekovácsolja a három jóbarátot. Blinky pedig egyre biztosabb abban, hogy meg fogja találni imádott édesapját. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása