Kultography

Utolsó gengszterkedés vendégekkel Döglégy módra

Utolsó gengszterkedés vendégekkel Döglégy módra

Kultography írása itt: - 2015-09-02 11:26

Idén 20 éve, hogy a Sex Action dobosa, Zana Zoltán, elindította a Ganxsta Zolee és a Kartel formációt. Az ünnepi év első felének fő csapásvonalát a vendégelőadókkal tarkított Ganxsta Tribute- koncertsorozat adta, amit a zenekar a Barba Negra Trackben búcsúztat.kartel_kiemelt.jpg

Ahogyan az elmúlt 19, úgy a jubileumi, 2015-ös 20. év is igen mozgalmasra sikeredett eddig Zoliéknak, de a java még csak most jön.

kartel_nightliner.jpg

A Ganxsta Tribute feldolgozásalbum - amin a kortárs hazai könnyűzene olyan alakjai tisztelegtek egy-egy feldolgozással, mint például a Brains, a Hősök vagy a Quimby – túl az ötezer eladott példányon immár platinalemezzé érett, a Tribute-koncert sorozat pedig elérkezett az utolsó nagy dobásához.

Amikor kitaláltuk, hogy a 20 éves évfordulóhoz kapcsolódó lemezen 20 előadó dolgozza fel 20 dalunkat, kiderült, hogy az egész hazai kortárs zenei szakma valahol a lelke mélyén Kartel-rajongó. Mindenki az első szóra igent mondott, az eredmény pedig önmagáért beszél.” – emlékezett vissza Zolee. A gengszterrap hazai piacvezető formációja az utolsó show-n minden olyan közreműködőt hadrendbe állít, akit csak lehet. Biztosan ott lesz szeptember 5-én a Barba Negra Track színpadán az Uzipov, Siska Finuccsi, a Punnany Massif, Saiid (Akkezdet Phia), az Alma Együttes, Lukács Levi a Brains-ből, és a producer, a kezdetektől a Kartellel dolgozó aranykezű szakember, Pierrot. Az este két extra színész fellépője az Eric Cartman hangjaként kultikussá vált Csőre Gábor, és a standup világából is ismerhető Janklovics Péter lesz.

kartel_1.JPG

A Last Ganxsta Tribute Show után a csapat nagy várakozásokkal kanyarodik rá a következő évre, hiszen Döglégy tábornok januárban ünnepli az 50. születésnapját. Ez alkalomból még idén novemberben boltokba kerül a Döglégy a világ körül című könyv, amiben a rapper-zenész a maga szókimondó stílusában mesél punkról, hip-hopról, fociról, hokiról, Argentínáról és arról, hogyan keveredett véres tüntetések és rendőri leszámolások közepébe. Eközben természetesen a Kartel sem szünetel, az új dalok írása mellett folyamatos klubturnén lesz látható a zenekar.

Last Ganxsta Tribute Show
Budapest, Barba NegraTrack
2015 09.05. 18.30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása