Kultography

Top 10+1 tennivaló Sziget napköziseknek

Top 10+1 tennivaló Sziget napköziseknek

Szakács Kriszta írása itt: - 2015-08-12 16:01

szigetnappal_slide.png

Teljesen egyet tudunk érteni azokkal, akik a Sziget Fesztivál minden egyes percét szeretnék kihasználni - hiszen a Fesztivál-köztársaság mindössze egy hétig lehet az otthonunk. Melegrekordok ide, hőségriadó oda, napközben is jó és érdemes a Szigeten élni, lenni, időt tölteni és kiélvezni a nagybetűs SZABADSÁGOT!

Őslakos Sziget-polgároknak és kezdő napköziseknek ajánljuk a következő, gazdagon illusztrált válogatást a napi teendőkről avagy javaslatokról:

Hűsölj!

Tény, hogy azért a hőségriadó sem véletlen, a Szigeten pedig az intenzív hidratálás mellett is szükség lehet az árnyékon kívül valamilyen más hűsölési alternatívára. Elsőként a Sziget Beach-et ajánlanánk, a Duna habjaiban megmártózni garantált felfrissülés lesz!

 frissuljfel.jpg

Fotó: Sziget Facebook

Hűsölj habban!

A Rossmann nevével fémjelzett, vastaghabos bulik is kiváló lehetőséget jelentenek némi vizes-nedves közegben való hűtésre, ha otthon felejtettétek a bikinit/ fürdőnacit.

 frissuljfelhab.jpg

Fotó: Sziget Facebook

Olvass!

Akik mégis megelégszenek a fák árnyékának hűsítő hatásával, azoknak jó kiegészítő lehet a délutánhoz az Óbudai Könyvmegállók mintájára létrehozott Sziget könyvtár. Végy egy könyvet, huppanj le egy babzsákra, élvezd az irodalmat - természetesen nem csak magyarul - és töltődj fel az esti bulikra!

 olvass.png

Nézz magyar filmet!

A TedX sátrában a délutáni szieszta helyett remek magyar filmeket nézhettek meg. Akinek esetleg a sátor és a kánikula kombinációja miatt lennének aggodalmai, azt megnyugtatnánk - egészen kellemes a klíma odabent. A "moziműsort" megtaláljátok itt. Ja, és vigyétek nyugodtan a külföldi, régi vagy vadonatúj pajtikat is, minden filmet angol felirattal vetítenek.

 nezzmagyarfilmet.png

Nézz ki jól - vagy ahogy akarsz!

Ha a Sziget strandolás vagy a habparty, esetleg egy délutáni koncerten való tombolás kárt tett a gondosan belőtt fesztiválséróban, arra is van megoldás. A fodrászaton kívül manikűr, szempillaművész, sőt a H&M jóvoltából sminkes is gondozásába veszi a kedves fesztiválközönséget, ha épp ennek éreznék szükségét! Persze, a szépség szubjektív kategória, és a Szabadság Szigetén (szinte) mindent szabad!

nezzkijol.jpg

Nézz ki jól! - Fotó: Sziget Facebook

legyszep.png

 

vagyahogyakarsz2.png

Fotó: Sziget Facebook

vagyahogyakarsz.jpg

Nézz ki jól, vagy ahogy akarsz! - Fotó: Sziget Facebook

Sakkozz!

Egy kis agytorna soha nem árt, és remek délutáni időtöltés akár a Sziget kellős közepén is!

 sakkozz.png

Hass, alkoss, gyarapíts!

A kézműves vagy kifejezetten művészi hajlamokkal megáldott Sziget-polgárok is nagykanállal habzsolhatják az élvezeteket, a legkülönbözőbb alkotó tevékenységek és helyszínek között válogathatnak ízlés, igény és hangulat szerint. Ugyancsak az H&M jóvoltából szuper és egyedi fesztiválcipőt készíthetnek, a Sziget ArtZone-ról pedig külön is beszámolunk majd! 

hassalkoss1.png

hassalkoss2.png

 Hintázz, légy (újra) gyerek!

A Sziget a gondalatn, felhőtlen pillanatokkal sokakból előhozza (újra) a gyereket, és számos lehetőséget kínál arra, hogy ki is éljük magunkat. Hintákat találunk kicsiben, közepesben és nagyban, de még körben is, használjátok őket bátran és gyermeki lelkesedéssel!

 

hintazz.jpg

Egyéniben - Fotó: Sziget Facebook

hintazzkozepes.png

Kis csoportban...

hintazznagyban.png

 Hintázz csapatban!

legygyerek.png

Hintázz körben!

Palackpostázz vagy írj bakancslistát!

Egy fesztivál arra is kíváló alkalom, hogy ötleteket gyűjtsünk, mi mindent szeretnénk még életünk folyamán elérni, megvalósítani, kipróbálni, megtapasztalni. A jövőbe üzenhetünk magunknak vagy másoknak is a Jana palackpostájával, de idén is feljegyezhetjük a komplett bakancslistánkat is a Sziget falára:

 

palackpostazz.png

bakancslista.png

 Vedd észre!

A Sziget az egyik kedvenc fesztiválunkon túl olyan összkultúrális gyűjtemény is, ahol lépten-nyomon művészetbe botlik az ember, főleg, ha figyelmes. Nekünk a szeméttárolás új, díszes módja mellett a PET-palackokból készült szobrok a kedvenceink! Keressétek Ti is a szépet!

veddeszre1.png

veddeszre2.png

veddeszre3.png

art_to_ditu.png

 Art to Ditu

 + 1: Kényeztesd magad!

Egy keményebb ébredés, nap vagy buli után bizony nagyon jól tud esni egy kellemes masszázs, és jelentjük, már ez is létezik a Szigeten! Isten áldja a szorgos kezű masszőröket, akik szebbé teszik a Sziget-lakók és látogatók napjait!

kenyeztesd_magad.png

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása