Kultography

5 program, amit ne hagyj ki a Múzeumok Éjszakáján!

5 program, amit ne hagyj ki a Múzeumok Éjszakáján!

Kultography írása itt: - 2015-06-20 13:07

Az idei Múzeumok Éjszakáján az az igazán nagy kihívás, hogy a több mint 450 intézmény csaknem 2500 programjából semmi olyat ne hagyjunk ki, amit nem érdemes. Találkozás egy Oscar-díjas operatőrrel, lézeres lufivadászat, vagy egy kis tűzugrás? A sorrend csak rajtatok múlik majd!slider_2.png

7765-muzeumok-ejszakaja-hajduszoboszlo.jpgTalálkozás Zsigmond Vilmossal - Ludwig Múzeum

A Múzeumok Éjszakájának egyik legkülönlegesebb programja az Oscar-díjas operatőrrel találkozni. Minderre a Ludwig Múzeumba kerül sor, ahol sok más érdekes program is várja a látogatókat, amelyek részben kapcsolódnak Zsigmond Vilmos életművéhez is. Megtekinthetjük az operatőr munkásságát bemutató kiállítást, lesz film/kép-kvíz, kreatív foglalkozáson tudhatjuk meg, hogy mitől lesz érdekes egy fotó, mindeközben este 10 órától pedig a Müpa Jazz Lounge veszi kezdetét, ahol több órán át váltják a zenészek egymást a színpadon. 

Vadászat sírfeliratokra és szellemekre - Fiumei Úti Sírkert és Kegyeleti Múzeum

Egy temetőben éjszaka sétálni önmagában rejthet izgalmakat, de ezúttal még több is belefér egy ilyen kalandba. A Fiumei úton ismeretterjesztő sétákkal indul a program, majd jöhet egy kis sírfelirat vadászat, ahol előre megadott idézeteket kell megtalálni a résztvevőknek, éjfélkor pedig kezdetét veszi egy kísérteties randevú, ahol a sírkert Nagy Szellemeivel találkozhatunk.

Máglyarakás, fáklyás séta, és lézeres lufivadászat Egerben

A Múzeumok Éjszakájának idei kiemelt városa a megyeszékhely, ahol szintén változatos programokkal készülnek. A gyerekeket is számos bemutatóval, foglalkozással várják, sok, az egri ostromot felidéző program lesz, de fontos szerep jut a technikának is, a Varázstoronyban lézerbemutató, sőt, lézeres lufivadászat is lesz. Az egriek és az ide látogatók először vehetik birtokba a felújított várfalat, ahol este fáklyás séta is lesz, este pedig kezdetét veszi a VII. Kárpát-medencei Tűzugrás Fesztivál.

Egy éjszaka a börtönben - fegyencjárat Balassagyarmatra

Balassagyarmaton először az 1973-as túszejtésről, Magyarország első túszdrámáját ismerhetjük meg a Madách moziban, ahonnan 14 órától félóránként indul a rabszállító gépjármű Szügybe, abba a tömlöcbe, amelyben a börtön elődjeként tartották fogva a bűnözőket. A rabomobil a fegyház és börtönbe szállítja vissza a vendégeket, a 170 éves intézet udvarán, pincéjében és kápolnájában is látnivalókkal és előadásokkal készülnek, a látogatók pedig elbocsájtási engedéllyel hagyhatják majd el az intézményt.

Séta Ferihegy tiltott övezeteiben

Ha mindig is érdekelt, hogy mi történik a budapesti reptér utasközönségtől elzárt területein, ezen az éjszakán erre is lehetőséged lesz, hiszen az Aeropark számos programja között egy két órás túra is szerepel, ahol pont ezekre a helyszínekre visznek majd el. Sok remek program lesz Ferihegyen, ki lehet próbálni repülőgép-szimulátorokat, élményautózás is lesz a reptér speciális járművein, légiutaskísérő képzés gyerekeknek, de a speciális esetekre kiképzett bombakereső- és mentőkutyák képességeire is rácsodálkozhatunk majd.

A Múzeumok Éjszakájának programja és minden fontos információ megtalálható a programsorozat oldalán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása