Kultography

Ha irigyled a tesóktól a 90-es évek diszkóját, akkor ilyen buliba kell járnod!

Ha irigyled a tesóktól a 90-es évek diszkóját, akkor ilyen buliba kell járnod!

Blahó Dávid írása itt: - 2015-05-31 13:01

Mégpedig olyanba, ahol a Stereo MC’s a hangulatfelelős. Ne aggódj, lesz rá lehetőséged, hiszen 2014 novembere után alig fél évvel ismét megmutatták Budapestnek, hogy jó az öreg a háznál. És nemcsak arra, hogy előhalássza az ágy alá csúszott mamuszt, hanem arra is, hogy megtáncoltassa a 40+-os korosztályt. I got the power!_igp4335_680x306px.jpg

Stereo MC’s – Budapest, Akvárium Klub – 2015. május 30.

Először 2012-ben, a Hegyalja Fesztiválon volt szerencsém a Stereo MC’s élő produkciójához. Főműsoridőben, a nagyszínpadon szolgáltatták a talpalávalót – mindössze néhány lézengőnek. Egészen szürreális volt, hogy szinte egyesével bemutatkozhattam volna mindenkinek, az sem lett volna egy különösebben megerőltető vállalkozás. De a gyér látogatottság nem zavarta a dance/hip-hop műfaj alapkőletételéért felelős brit csapatot, és már ott is elég jó bulit csaptak. Az Akvárium KisHalljában szerencsére sokkal tömöttebbek voltak a sorok, a party színvonala viszont azonos volt a 3 évvel ezelőttivel.

_igp4346.JPG

A banda élén Rob Birch még mindig úgy néz ki, mint akit 20 éven át sikertelenül próbáltak meg lerángatni a heroinról, vagyis továbbra sem szedett fel túl sok húst magára; ráadásul lelazultsága alapján ezúttal sem lehetett teljesen tudatmódosító cuccoktól mentes. Ha rajta múlt volna, szerintem hajnalig is nyomják. Mármint a muzsikát.

_igp4333.JPG

Tény, ami tény, nem fukarkodtak a piszkosul táncra ingerlő ütemekkel, hiszen a három ráadással együtt jó másfél óra fölé nyúlt a műsoruk. A live band show az ő esetükben azt jelenti, hogy az effekt-dobozkáját markolászó Birch mellett egy laptop mágus, egy ütőhangszeres, illetve két vokalista hölgy vette birtokba a színpadot. Utóbbiak feleltek főként a dallamos énektémákért, és kidolgozott, összehangolt koreográfiájuk alapján nem kevés felkészülés előzhette meg a koncertet.

_igp4410.JPG

Érdekes mód, már a buli elején elsütötték a legnagyobb slágerüket, a Connectedet, ami 1992-ben a slágerlisták csúcsára katapultálta a Stereo MC’s-t, és nagy sansszal még mindig annak a jogdíjaiból gyűjtik össze a fish & chips-re valót. Egyébként is az egész koncertnek volt egy „vissza a boldog 90-es évekbe” feelingje: néha tényleg csak egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy úgy tűnjön, mindjárt belekezdenek a Let’s Talk About Sex Baby ritmusaiba. A közönség összetétele is inkább hasonlított egy húsz éves érettségi találkozó felhozatalára, a szigorúan vett ifjúság minden bizonnyal egy Hallal arrébb képviseltette magát.

x_igp4341b.jpg

De boldogan riszálta magát a párducmintás felsős, egykori diszkószépe a tisztességben megereszkedett kockás inges pocakkal az olyan időtlen nótákra, mint a Step It Up vagy a Deep Down & Dirty, meg amúgy is a teljes buli a stabil vigyorgás és a kulturált gőzkieresztés jegyében telt. A Stereo MC’s-től távol állnak a világmegváltó gondolatok, ők arra születtek, hogy szórakoztassanak, és azt az ötödik x-en túl is hibátlanul teszik.

Make sure you’re connected!

_igp4335.JPG

Fotók: Horváth Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása