Kultography

Utolsó esély – Paprikás csirkés macaron a Gourmet-n!

Utolsó esély – Paprikás csirkés macaron a Gourmet-n!

Szakács Kriszta írása itt: - 2015-05-24 13:07

pcsmacaron_slide.png

Ugyan az első két napon kis túlzással csónakkal volt érdemes érkezni – de hát májusi eső aranyat ér – tegnap viszont végre az időjárás is kegyes volt a Gourmet Fesztiál közönségéhez, és persze a kiállítókhoz. Így mi sem bírtunk magunkkal, sarokba vágtuk a gumicsizmát meg az esernyőt, és nekivágtunk az ország legjobb éttermeinek, borászatainak és cukrászdáinak - mindezt egy helyen, a Millenárison.

Teszem hozzá, elég amatőr módon mindezt egy kiadós baráti ebéd után, úgyhogy a nagy tervekből végül a desszertsor néhány elemét sikerült ténylegesen megkóstolni, de már ezért is megéri. Akár ma, még a családi ebéd után is.

Dolcissima

dolci.pngRögtön elsőként egy új belépő varázsolta el az ízlelőbimbóinkat, mégpedig a hamarosan megnyitó Dolcissima által készített Cannoli-k formájában. A klasszikus olasz édesség pisztáciás, epres és csokis változatban is kapható, a Dupla élvezet pedig maga a bűn – klasszikus-pisztáciás, klasszikus-csokis, és pisztáciás-csokis verzióban. A kis kerek lapokból kreált roppanós hengerekbe töltött fantasztikus krémek… Dolcissima!

Desszert.Neked

A Macaron Napon is tarolt édes és sós macaronjaival a Desszert.Neked, így aztán persze a Goumet-n sem tudtuk kihagyni őket. Mondanunk sem kell, hogy az egyik sós verzió az idei fesztivál alapötletéből, paprikás csirkés lett. Bár bizarrnak tűnhet elsőre a gondolat, hogy a klasszikus francia cukrászat nagyágyúját a mi paprikás csirkénkkel házasítsuk, az eredmény mégis meglepően – paprikás csirkés. Aki nem a klasszikusokat keresi, annak szinte kötelező. De nem tudunk elmenni szó nélkül a szuper mini tarte-ok és a könnyedebb pohárkrémek mellett sem – bár kapacitás hiányában ezekkel már nem bírtunk volna, ezért a mai túrán is útba kell ejtenünk a standot.

 

pcsfagyi.pngAuguszt Cukrászda

Nyitásnak talán csak annyit, hogy az Auguszt pultja emberiség elleni bűntett – már ami az emberiség fogyókúrázó felét illeti. A többieknek már csak ránézni is maga a mennyország! És bár az Augusztot legnagyobb rajongói többségében éppen a klasszikusok miatt szeretik, mégis ők szolgáltatták az egyik legnagyobb meglepetést – a paprikás csirkés fagyi úgyis lépten-nyomon szembejön a fesztiválon, muszáj megkóstolni!

 

A mi kedvenceinken túl persze még számos kiállító, valószínűleg további fantasztikus cukrászkölteményekkel és meglepetésekkel várja vendégeket, de idén ma utoljára. Úgyhogy, ha kipihentétek a családi habzsi-dőzsit, irány a Millenáris a desszertekért – és minden másért, mi szem-szájnak ingere!

Fotók: Desszert.Neked, Dolcissima és Auguszt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása