Kultography

Gasztroélmények a mozibüfében

Gasztroélmények a mozibüfében

Pataki Anita írása itt: - 2014-10-12 14:48

A Cinema City Aréna VIP részlege ezentúl új, a mozi alatt egy emelettel elhelyezkedő Leroy Café által szállított ételekkel várja a lábtartós, dönthető támlás fotelekkel felszerelt különtermeinek kényelmét keresőket. Az ide váltott jegyhez járó korlátlan fogyasztás még az aprócskának tűnő adagokkal is felér egy kiadósabb villásreggelivel.

IMG_4995.JPG

IMG_4987.JPGOttjártunkkor mini burrito, padlizsánkrém pitával, pácolt feta, saláta és szendvicsek voltak a menün, ami az általános kínálattal gyakorlatilag megegyező. Aprócska(nak tűnő) adagokkal és stílusos tálalással találkozhattunk, amihez hasonlóan ínycsiklandozó ízek párosultak. Végül a "csak megkóstolok mindenből egy kicsit"-mentalitás is szinte teljes délutánon át tartó, jóleső kajakómával ajándékozott meg. Pedig tényleg olyan kicsikének tűntek azok az edénykék! A büfé kényelmes lounge-részén szépen le is tudunk ülni a kiválasztott ételekkel, amelyeket a kínálópulton szorgosan feltöltenek, ha valami már fogyatkozásnak indult volna. A látványnak is szép ételkék közül ízélményben a pácolt feta és a mini burrito melengette meg leginkább a szívünket, de a többivel sem volt különösebb probléma. A leginkább sajttal szórt húsos rétesre hajazó burrito nem túlzottan fűszeres, de éppen eléggé mexikói ízvilága és a bőséges töltelék, míg a feta kellemes puhasága és a hozzá kínált salátaággyal remekül harmonizáló pác vett le a lábunkról első harapásra. 

IMG_4985.JPGA padlizsánkrém jó sok (véleményem szerint éppen kellő mennyiségű) fokhagymával és lágy textúrával érkezett, maximum a pita frissessége hagyott némi kívánnivalót maga mögött. Na meg úgy általában a fogás személy részemről nem tartozik a ritkán kóstolt dolgok közé, így a különleges élmény helyett "csak" egy "ez finom volt"-érzést adott, ami azért egyáltalán nem rossz. Hasonló a helyzet a salátával, ami többféle salátalevél, sajtkockák és bacon öntettel nyakon öntött elegyét takarta. Finom, finom, de semmi izgalmas, sőt egy-egy falatba valami szerintem kicsit túl kesernyés is jutott, de sosem mondtam, hogy saláta-szakértő lenék. A szendvicsek pedig a hagyományosabb konyha szerelmesinek igényeit kielégítve a kőrözött-sonka-paradicsom-uborka négyes szentségében fogantak meg, hogy kicsit fellélegezhessenek az többi fogás intenzív ízeitől elbódult ízlelőbimbóink.

Mindent összevetve egyáltalán nem jár rosszul az, aki a VIP moziélményt választja, és nemcsak az isteni kényelmes, hatalmas, süppedős fotelek miatt, de az új, igazán vip-szintre fejlesztett ételkínálat miatt sem. Bár hogy ezután a "csipegetés" után marad-e valakinek ereje a popcornra, azt már nem tudom.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása