Kultography

Pálinkamustra a Budai Várban

Pálinkamustra a Budai Várban

Kultography írása itt: - 2014-10-01 14:23

palesz.png

Aki szereti a jóféle pálinkákat, valószínűleg már epekedve várta azt az őszi hétvégét, amikor az ország legjobb pálinkái felsorakoznak a Budai Várban, hiszen mára bőven hagyománynak tekithető az őszi seregszemle. Jó hírünk van, már csak péntekig kell szomjan kibírni: október 3. és 5. között rendezik meg 8. alkalommal a fesztivált, több mint 400 különféle pálinka részvételével.

palesz.pngAmi párlat gyümölcsből kifőzhető, arra természetesen mind lehet számítani, de azért nem csak ezzel csábít a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál: a felfedezés örömét átélhetjük a tematikus kóstolótúrákon, így a klasszikus, a különleges, és a nőies ízek kedvelőinek is lehetősége lesz elmerülni a bőséges kínálatban.

A vállalkozó kedvűek idén is készíthetnek saját pálinkát a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát tetszés szerint állíthatják be.

Akármilyen elkötelezett hívei is vagyunk a pálinkának, azért lesz még egyéb tüzes kóstolnivaló is, amit nem érdemes kihagyni: az őszi fesztivál a whisky rajongók érdeklődésére is méltán számíthat. Mindegy, hogy Single Malt vagy blended. Ír, skót, amerikai, kanadai, japán és más egzotikumok hosszú sora lesz fellelhető a whisky-udvarban. A rengeteg márka és évjárat közötti eligazodásban hozzáértők segítenek, és bevezetik a gyártás és fogyasztás művészetébe az arra fogékonyakat. A fesztivál egyik különlegessége a Békési Manufaktúra 12 éves single barrel whisky-je, amit kifejezetten a fesztiválra palackozott le Békési Zoltán főzőmester.

A páratlan gasztronómiai kiránduláson túl nagyszerű koncerteknek is otthont ad a Budavári Palota. A fellépők mind ugyanazzal a feladattal lépnek színpadra, nekik kell arról gondoskodni, hogy a lábuk előtt ropja az egész udvar, a nemes feladatot pedig többek között az Ocho Macho, a Maszkura és a Tücsökraj vállalta, de Random Trip koncerten is ér tánsra perdülni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása