Kultography

Hétfőn kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Hétfőn kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Kultography írása itt: - 2014-09-27 08:30

mof00.jpg„Töltődj fel múzeummal!” Folytatódik a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozat. Szeptember 29. és november 9. között az ország 94 településén 168 muzeális intézmény 1773 programmal várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja látogatóit.

mOf-2013-logo.jpgA rendezvénysorozat közönségprogramjai nyolc központi témakörhöz kapcsolódnak.

Az idei év újdonsága az Utazó múzeum témakör, melynek keretében a múzeumok kilépnek az épület falai közül, és kiviszik a kiállítást, a múzeumpedagógiai programot, a múzeumi foglalkozást, a látogató helyébe – utcára, óvodákba, iskolákba, művelődési központokba, bárhova, ahol felkeltheti az érdeklődést a múzeum iránt.

A nemzetközi Nagy Rajzolás kampányhoz immáron ötödik alkalommal csatlakoznak a múzeumok; ennek központi témája idén a "Draw the World" azaz "Rajzold meg a Világot”.

A Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel! – Kulturális tereink másként tematika keretében olyan gyalogos, vagy kerékpáros városnéző túrát szerveznek a múzeumok, amelyen a múzeumi szakemberek felhívják a résztvevők figyelmét a település, városrész kulturális, épített és természeti értékeire - mindezt rendhagyó elemekkel fűszerezve.

A Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig program 2014-ben sem maradhat ki a kínálatból, hiszen ez vonzza évről évre a legtöbb látogatót. A múzeumok azon épületrészeiket, termeiket, szobáikat is megnyitják a közönség előtt, amelyek az év többi napján nem látogathatók.

A középiskolás korosztályt célzó 16+ múzeumi találkozások - Diákok buli előtt programmal a múzeumok kiállításaikat rendhagyó bemutatókkal, sporttal, zenével, interaktív programokkal teszik vonzóvá a fiatalok számára.

Nemcsak a restaurálás kulisszatitkaiba enged bepillantást a Tárgydoktor rendel!, de sok múzeumban a szakemberek hasznos restaurálási tanácsokkal is ellátják a látogatókat.

A korábban már sikert aratott, most újjáélesztett Múzeumi őszbúcsúztató valódi őszi színes program-kavalkád! Itt minden olyan esemény helyet kapott, amely nem illeszthető egyetlen más tematikába sem: zenés - táncos múzeumi délutántól a szórakoztató kulturális előadásokon és gasztronómiai programokon át az ünnepélyes kiállítás megnyitóig mindent megtalálnak a látogatók.

Október 10-én, pénteken este 79 múzeum tárja ki kapuit a pedagógusok előtt, és várja őket a Tanárok Éjszakáján. A rendezvény célja, hogy könnyed, szórakoztató formában felhívja a pedagógusok figyelmét a múzeumok oktatást segítő és kiegészítő programjaira, hogy minél többen használják a múzeumokat, mint az iskolán kívüli oktatás helyszíneit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása