Kultography

Hot dog-őrület a Bazilikánál

Hot dog-őrület a Bazilikánál

Kultography írása itt: - 2014-09-22 10:46

hot dog.jpgSült hagymával, káposztasalátával vagy inkább egy jó adag wasabival ízesített hot dogot ennél? A Bazilika szomszédságában található Hot Dog Cold Beer-ben mindez lehetséges, sőt még ennél több is! Mennyei hot dogok, corn dogok és sült mars szeletek csábítják a betérő éhes vendégeket, s mindehhez még jó sört is adnak.

10615386_673581466064350_7651703510647412772_n.jpgA pizza, hamburger, gyros szenthármasságába végre Budapesten is betört a hot dog. Na nem az IKEA-ban kapható satnya utánzatról beszélek, ami tocsog a mustárban és a ketchupban, hanem az igazi, kalácskiflis, hatalmas, roppanós virslis, rengeteg feltéttel megspékelt amerikai hot dogról van itt kérem szó! Bár nem vagyok a gyors ételek híve, de most mégis jó szívvel ajánlom a Bazilika lábánál található Hot Dog Cold Beert, ugyanis itt nem csupán holmi junk foodról, hanem igazi kulináris élvezetről van szó. A Zrínyi utca 14. szám alatt 890 forintért hagyományos hot dogot is ehetünk, de a kísérletező kedvűek a wasabis-gyömbéres japán dogra is befizethetnek, sőt 100 forintért extra feltételekkel bolondíthatják meg a legegyszerűbb verziókat is. 

Már amikor beléptünk tudtam, hogy bajban leszek. A hatalmas választék rögtön elbizonytalanított, és jó tíz perc gondolkodás után tudtam csak eldönteni, mégis mit kóstoljak meg, ezzel pedig nem voltam egyedül. Végül a hagyományos New York-i hot dog mellé tettem le a voksot, hiába, a sült hagyma perdöntőnek bizonyult. A finom kalácskiflibe először is belekerült a pulyka virsli - a másik választási lehetőség a sertés lett volna - majd a pultban szorgoskodó lányok elkezdték megpakolni a hot dogom. Többek között savanyú káposzta, kovászos uborka, sült hagyma, ketchup és mustár került a kiflimbe, ami a végére akkorára nőtt, hogy erős kétségeim támadtak, vajon elég éhes vagyok-e én ehhez, vagy kifog rajtam a monstre étek. De a többi verzió is hasonlóan zavarbaejtő méretben kerül az ember elé. Persze arra még nem volt kapacitásunk, hogy mindegyiket megkóstoljuk, de a klasszikus New Yorki mellett a káposztakedvelők mennyei mannájának is beillő German Doghoz is volt szerencsénk, amibe, a kifli befogadóképességének határán egyensúlyozva annyi majonézes káposztasaláta kerül, hogy az elpusztítása után úgy érezzük, soha többé nem leszünk éhesek. Főleg, hogy a virslin emellett savanyú káposzta és jó adag hagyma is lapult a bőséges majonézes-mustáros szószban. Elég volt egy pillantást vetni a hot dogokra, hogy megértsük, miért is tökéletes árukapcsolás a mellé kínált sör, anélkül ugyanis szinte lehetetlen feladat az étellel való megbírkózás. Ám amilyen embertpróbáló, legalább olyan finom. Így, szégyen, nem szégyen, akármennyire is csábító volt harmadikként kikért Mexican Dog, a megkóstolására egyszerűen már nem maradt erőnk, ám a vacsoratársunk arcára kiült elégedettség és a maradéktalanul eltűnő hot dog alapján a csípős ketchupos, jalapeno-s, chilis babos változattal sem lőttek mellé. 

10400025_673577489398081_8733718618006032718_n.jpgA hot dogok mellett, tornado chips - vagyis hurkapálcikára fűzött ropogós sült krumpli - (390 Ft) és corn dog (690 Ft) is kapható, de az igazi különlegességet a tészta bundában kisütött snickers, bounty vagy mars szelet jelenti. Bár ez utóbbi sokak számára furcsa ötletnek tűnhet, hogy az alapjárat sem épp kalória szegény csokoládét tészta bundába burkolják és bő olajban kisütik, de ettől függetlenül, ez az az édesség, amit egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia! A tészta ugyanis tökéletesen harmonizál a csoki édességével, és az eredmény egy mennyei sweet dog (690 Ft). De ne feledkezzünk meg a sörökről sem! A pult fölött található rézcsőből folyik alá a csapolt Hoegarden 650 forintért, míg Borsodit 450, Staropramen pedig szintén 650-ért fogyaszthatunk.

Jelenleg délelőtt 11-kor nyitja meg kapuit a Hot Dog Cold Beer és éjfélkor zárnak, de a tervek szerint a bulinapokon akár hajnal 4-5-ig is várják majd az éhes vendégeket. A hely egyetlen hátránya, hogy aprócska, de a tulajdonos ezen is folyamatosan dolgozik, múlt héten jelent meg a terasz két hosszú asztallal és egy hatalmas hordóval, amik máris egyszerűbbé teszik a hot dogok elfogyasztását. Kétségeink pedig nincsenek, a frekventált helyen található falatozó hamar sokak kedvencévé fog válni, mi is visszatérünk még párszor, ez egészen biztos.

Fotók: Hot Dog Cold Beer Facebook-oldala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása