Kultography

Gyerünk a moziba' be - Elstartolt a Cinefest Miskolcon

Gyerünk a moziba' be - Elstartolt a Cinefest Miskolcon

Pataki Anita írása itt: - 2014-09-13 12:22

A versenyprogram legnagyobb sztárerejével rendelkező filmjével, a Viggo Mortensen, Kirsten Dunst és Oscar Isaac nevével fémjelzett Kétarcú Januárral indult tegnap a 11. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. És a program az elkövetkező kilenc napban sem ad lejjebb a színvonalból.

Facesone.jpg

14233-1.jpgMint azt már megírtuk, az idei Cinefest az eddigiekhez híven remek filmekkel és programokkal várja a mozi szerelmeseit, méghozzá ingyen. A bő egyhetes fesztiválra egy-két napra is nagyon megéri ellátogatni, mondjuk például erre a hétvégére. Hiszen nem elég, hogy vasárnap este "főműsoridőben" Richard Linklater Sráckorát tűzik műsorra, de addig is jobbnál-jobb alkotásokkal találkozhatunk a vásznon. Napi három-három versenyfilmet ülhetnek végig azok, akik ki sem akarják tenni a lábukat a moziteremből - ami, lássuk be ebben az időben kifejezetten kellemes megoldásnak tűnik! Szombaton, vagyis ma, a svéd Lavina és a horvát Vetítések mellett Kerékgyártó Yvonne "Sziget-filmjét", a Free Entryt tekinthetjük meg, holnap pedig a lengyel Heavy Mental és a francia Csajkor mellett Miklósy Zoltán képviseli hazánkat a versenyben Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja című animációjával. A versenyen kívüli Kitekintő-szekció is kényezteti a hétvégi közönséget: szombaton Mike Leigh Mr. Turner című, kosztümös eposzát és egy bogotai magyar kifőzde körül játszódó Parador Húngaro-t, vasárnap pedig a már említet Sráckort tekinthetjük meg. És akkor a kisfilmekről és dokumentumfilmekről, a retrospektív vetítésekről, a szakmai és zenés programokról még szó sem esett...

Egy ilyen esős, őszi hétvégén nem is lehet jobb programot találni, mint egy jó kis mozizás, irány tehát Miskolc, ahol tár karokkal és remek filmekkel várnak mindenkit. Az izgalmas mozizás mellett pedig kedvenc filmünkre szavazhatunk is, hiszen a közönség véleménye az, ami legvégül igazán számít!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása