Kultography

Újraéled és visszatér hozzánk a Stereo MC's

Újraéled és visszatér hozzánk a Stereo MC's

Kultography írása itt: - 2014-08-31 09:51

stereomcs_kiemelt.jpgAz első nagylemez megjelenésének huszonötödik évfordulójára nagyszabású, tízlemezes CD- és DVD-életműdobozt ad ki október 27-én a Stereo MC’s, hogy azon frissiben európai turnéra is induljanak, melynek keretén belül Budapestet sem hagyják ki a pörgésből.

stereomcs01.jpgNehéz elhinni, hogy a Stereo MC's, a - tágabban vett - brit hiphop egyik legfontosabb és máig legnépszerűbb zenekara, immár huszonöt éve adta ki első nagylemezét, a sztenderd bakelit-fordulatszámokra utaló című 33-45-78-at. A jubileum alkalmából a duó - az egykori énekesnővel, Cath Coffey-val kiegészülve - visszatér: október 27-én jelenteti meg szinte teljes életművének díszdobozos kiadását. A Stereo MC's legnagyobb sikere, a Connected címét kiforgató Collected tíz lemezből áll: az eddig megjelent hét sorlemezt két CD-s ritkasággyűjtemény és egy koncert-DVD egészíti ki. A megjelenéshez ősszel európai turné is társul, aminek koncertjein természetesen sorra kerül a zenekar összes slágere az Elevate My Mindtól a Step It Upon és a Connecteden át a Deep Down & Dirty-ig.

Bár a Stereo MC's-t általában hiphop-produkcióként szokás elkönyvelni, az tény, hogy Rob Birch és Nick Hallam duója sokkal inkább elektronikus tánczenét játszik. Az 1992-es Connected valósággal letarolta az akkori sláger- és rádiós listákat, és a nagylemez dalai még évekig megállás nélkül folytak a csapból is. Érdekes módon a csapat számai alig öregedtek az évek során: bármelyik kifulladóban lévő házibulit meg lehet menteni egy jó időben berakott Step It Uppal, méghozzá úgy, hogy a dolog egyáltalán nem válik kínossá.

Birch és Hallam immár jóval ötven felett járnak, de a Stereo MC's produkciója még mindig elképesztően energikus. Zseniálisan megírt tánczenét játszanak, Birch ugyanolyan fáradhatatlan, elegáns és nagyon laza frontember; a páratlanul változatos karrier - a korai időszak hiphopjától a Connected korszak rave-jén és a DD&D koszos, underground r'n'b-jén keresztül a legutóbbi lemezekig - pedig garancia egy nagyszerű koncertre. A Stereo MC's egyszer már fellépett az A38 Hajón, és most visszatér, hogy egy jubileumi fellépés során összegezze teljes életművét.

Stereo MC's (UK)
Full Connected Show + Collected Tour
2014. november 14., péntek 19:30
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 5900 Ft, elővételben: 5400 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása