Kultography

Mától ismét zenés esték az állatkertben

Mától ismét zenés esték az állatkertben

Kultography írása itt: - 2014-06-25 07:00

10304437_10152162901215896_8641996551286233908_n.jpgSzerda este a Calcutta Trió fellépésével indul útjára a Zenés állatkerti esték koncertsorozat. Kilenc héten át szerda esténként változatos zenei programok várják az érdeklődőket. A nyitó előadáson a hagyományos indiai zenét játszó együttes vendégeként fellép Sandhyadipa Kar világhírű indiai táncművésznő is.

117778_800540385_big.jpgA Calcutta Trió szerda esti koncertjével indul útjára a Zenés állatkerti esték idei évadja. Az 1976-ban életre hívott, autentikus indiai zenét játszó trió muzsikája olyan magával ragadó élményt nyújt, amelyet különben csak komoly indiai zeneművészektől várhatna a közönség. A szitáron játszó Kozma András a méltán híres Ravi Shankartól tanult, mi több, Európában egyedül ő mondhatja magát a világhírű szitárművész tanítványának. A hagyományos indiai páros ütőhangszeren, tablán játszó Szalai Péter ugyancsak a hangszer legnagyobb hírű mesterének, Alla Rakhának a tanítványa. A tanpurát Molnár András szólaltatja meg.

A trió exkluzív vendégeként fellép Sandhyadipa Kar világhírű indiai táncművésznő, aki az öt indiai klasszikus tánc közül az odisszi kiváló előadóművészének számít. Előadásában az indiai mitológia legnépszerűbb alakjait jeleníti meg bámulatos érzékenységgel és tökéletes tánctudással.

Az előadás 25-én este 20 óra 30 perckor kezdődik fedett helyen, a Varázshegy csillagterében. A koncertre érkező vendégek előtt már 19 órakor kitárulnak az Állatkert kapui, így a kezdés előtt egy kellemes esti sétát is lehet tenni a kert területén.

A koncertsorozat a következő hetekben tovább folytatódik, a jövő hét szerdáján Pátkai Rozina és zenekara lép fel az Állatkertben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása