Kultography

4+2 nutellás ínyencség, amit muszáj kipróbálnod!

4+2 nutellás ínyencség, amit muszáj kipróbálnod!

Kultography írása itt: - 2014-06-18 08:30

IMG_7702.JPGGofrira kenve, fagyiként vagy csak úgy magában, az üvegből kanalazva is mennyei finomság a nutella, kicsik és nagyok kedvenc édessége. Összeállításunkban azonban olyan nutellás fogásokat mutatunk be, amik egy új világba kalauzolják el a csokis mogyorókrém szerelmeseit.

nutella palacsinta.jpg1. Sárgabarackos nutellás palacsinta

A nutellás palacsinta senkinek sem újdonság, sokan gyümölcsökkel, leginkább banánnal turbózzák fel a vékony tésztára kent krémet. A mi javaslatunk azonban valami más. A palacsintát először savanykás, házi sárgabarack lekvárral kell megkenni, majd a lekvár rétegre kerülhet egy-két csík nutella. Az így megalkotott lekváros nutellás palacsinta egyszerre édes, csokis és a lekvárnak hála savanykás. A pillanatok alatt elkészíthető finomság, igazi ízorgia lesz, ezt garantáljuk.

 

2. Nutellás banánturmix pörkölt mogyoróval

Két perc alatt elkészíthető ez az édességnek is beillő turmix, ami pillanatok alatt a gyerekek kedvencévé válhat. 1,5 deci tejet és ásványvizet, egy nagyobb banán felét és egy csapott evőkanál nutellát pépesítsünk a turmixgép segítségével, majd adjuk hozzá a mozsárban kissé megtört natúr, pörkölt mogyorót és már kész is a csokis, banános, mogyorós ital. A pörkölt mogyorót akár mi magunk is elkészíthetjük, csupán egy száraz serpenyő kell hozzá, amiben közepes lángon, folyamatosan kevergetve pár perc alatt megpörkölhetjük a mogyorószemeket.

 

3. Nutellás epres quesadilla

eper que.jpgSzintén a pár perces fogások sorát erősíti ez a mexikói hangulatú édesség. A tortillalapokat akár a grillen, akár egy forró serpenyőben pár pillanat alatt átmelegítjük, majd vékonyan megkenjük nutellával és eper szeleteket helyezünk rá, a tetejére pedig egy másik nutellával megkent tortilla kerül. Természetesen a gyümölcsöket igény szerint váltogathatjuk, málnával és szederrel is mesés ízeket tudunk elérni, a kicsit sós tortillatól pedig valósággal életre kel a nutella a szánkban.

 

4. Legényfogó sütemény

Szingli csajok figyelem! Csapatunk férfi tagja szerint, ha egy lány elkészíti ezt a süteményt szíve választottjának, akkor szinte biztos, hogy az illető férfiú örökre és véglegesen szerelembe esik a szakács iránt. A legényfogó finomság valójában egy hamis tiramisu. A babapsikótákat (egy csomag) erős kávéba áztatjuk, majd egy nagyobb tál alját befedjük vele. Erre kerül a mascarpone (500 gr) és egy kis üveg nutella keverékének egy része, majd egy kevés savanykás lekvár (ízlés szerint, bár mi az áfonyát jó szívvel ajánljuk). S kezdődik elöről az egész. Ismét egy réteg kávéba áztatott babapiskóta, egy adag nutellás mascarpone és egy leheletnyi lekvár, mindaddig, míg el nem fogynak az alapanyagok. Hűtőben hagyjuk kicsit összeérni, és ha biztosra szeretnénk menni, még egy kis tejszínhabot is tehetünk rá tálaláskor, de anélkül is sikerül majd a kiszemelt férfit magunkhoz láncolnunk.

 

+1 Nutellás pizza

pizza.jpgBudapesten már több pizzázóban is kapható a nutellás édesség olasz változata, vagyis a nutellás pizza. Itt bizony szó szerint arról van szó, hogy a vékony pizza tésztán ezúttal a szószt a nutella alkotja. A VI. kerületben a Király utca 20-as szám alatt található La Pizza di Mamma Sofia-ban biztosan megkóstolhatjuk eme finomságot, de érdemes nyitott szemmel járni a városban, mert már máshol is láttunk olykor-olykor nutellával megkent, mazsolával és kókuszreszelékkel vagy épp gyümölcsszeletekkel megszórt pizzát a kínálatban.

 

+2 Nutellás sajttorta

sajt.jpgSokféle sajttorta receptet találhatunkk az interneten, és biztosan van köztük nutellás is, de a mi kedvencünkhöz a RUNtottáig kell elsétálni (vagy stílszerűen elfutni). Az egyik kedvenc reggelizőhelyünkön finom szendvicsek és saláták is várnak a betérő éhezőkre, de a mi favoritunk a hely egyik specialitása, a nutellás sajttorta. Egyszerűen tökéletes el van találva benne a hozzávalók aránya, nem túl sok, nem is kevés, krém könnyű, és az összhatás nem is az a cukorsokk, amire számítanánk. Első látogatásunk alkalmával félve mertük kipróbálni, mert a sajttortának sem voltunk addig nagy rajongói, de az élmény új dimenzióba helyezte nálunk ezt a klasszikust.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása