Kultography

Újra forog a Sziget Eye az Erzsébet téren

Újra forog a Sziget Eye az Erzsébet téren

Kultography írása itt: - 2014-05-26 17:55

A tavalyi nagy siker után idén is várja a látogatókat az Erzsébet téren a Sziget Eye. Ebben az évben azonban nem csak egy hónapig állomásozik Budapest szívében, az egész nyári szezont ott tölti, szeptember végéig lehet felülni rá.

kerekslid.jpg

Tavaly sokan csalódottak voltak, hogy csak egy rövid ideig volt az Erzsébet téren az óriáskerék, így a Sziget szervezi az önkormányzattal közösen úgy döntöttek: idén az egész nyári szezonra a térre költözik a kerék. Természetesen a Sziget Fesztiválra érkezők sem maradnak óriáskerék nélkül, a fesztiválra egy másik, nyitott kerék érkezik majd. Ez utóbbi két éve is kint volt már a Szigeten.

A kabinos építmény 65 méter magas, egész Budapestet belátni róla. A keréken 41 db 8 fős, légkondicionált kabint várja a nézelődni vágyókat. A menetidő átlagosan tíz perc, ennyi idő alatt a főváros több szép nevezetességét meg lehet tekinteni. Az óriáskerék alkotóelemeit 24 darab konténerben szállították a helyszínre és egy 50 és egy 160 tonnás daru segítségével 15 ember építette 8 nap alatt. 

A belépőjegy ára tavaly óta nem változott: felnőtteknek egy menet 2.400 forint míg a 140 cm alatti magasságú gyermekek 1.500 forintért ülhetnek fel a kerékre. Az V. kerületi lakosok közül minden 20 év alatti lakos egy kísérővel, egy alkalommal ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatást. A Sziget Eye vasárnaptól csütörtökig 10-24 óráig, péntekenként és szombatonként pedig 10-től egészen hajnal 2-ig várja az érdeklődőket.

kerekslid.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása