Kultography

Visszatérnek a dinoszauruszok

Visszatérnek a dinoszauruszok

Kultography írása itt: - 2014-05-22 16:39

A dinoszauruszok visszatérnek, legalábbis erre a nyárra a Millenárisra biztosan. Június 7-én nyílik A dinoszauruszok élete című kiállítás, amelynek a „résztvevője" több mint ötven mozgó dino.

12-3.jpg

A dinoszauruszok felnőttek és gyerekek között egyaránt kedvelt téma, óriási az érdeklődés irántuk, így nem 12-6.jpgvéletlen, hogy szinte minden, ami velük kapcsolatos hihetetlenül népszerű. Nincs ez másképp a június elején hazánkba érkező kiállítással sem, világszerte óriási sikert aratott, több millióan látták már. 

A különleges tárlaton a legkedveltebb és ismertebb fajok (például a T-Rex) mellett számos más, kevésbé ismert fajt is bemutatnak. A kiállítás összeállításában tapasztalt paleontológus csapat vett részt, hogy minél hitelesebben mutathassák be ezeknek a régen kihalt állatoknak a világát.

A gyerekek számára számos érdekes résszel szolgál majd a kiállítás: az ásatási zónában például megtudhatják hogyan néztek ki a dinoszauruszok, mekkorák voltak, mit ettek. Hogy a feltárási folyamatot is megértsék, nekik is keresgélniük kell, egy T-Rex maradványaira kell bukkaniuk. Emellett például közös fotót készíthetnek a Triceratopsszal és a T-Rexszel, de akár dinoszaurusz tojásba is beülhetnek.

A kiállítás augusztus 24-ig tart majd nyitva a Millenáris Park B épületében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása