Kultography

Szerdán kezdődik a világrekord méretű LEGO építkezés a Bazilikánál

Szerdán kezdődik a világrekord méretű LEGO építkezés a Bazilikánál

Kultography írása itt: - 2014-05-19 10:09

Szerdán kezdődik a főváros szívében az a LEGO világrekord kísérlet, amelyben a legmagasabb LEGO-ból készült tornyot szeretnék felépíteni. A torony alapkövét már múlt héten lerakták, május 21-én pedig indul az „érdemi munka".

IMG_9451.jpg

A várakozások szerint a Guiness-rekord magasságú torony gyermeknapra épülhet fel, az építési munkában május IMG_9574.jpg21. és 25. között általános iskolás gyerekek és a Bazilikához látogató érdeklődők vehetnek részt. Az öt nap alatt nem csupán az építés zajlik majd a téren, más programokkal is várják majd a helyszínre látogatókat.

Az érdeklődők összemérhetik tudásukat a Chima versenyeken, elsajátíthatják a LEGO építés fortélyait a Master Builder akadémián, de játszhatnak például a LEGO Star Wars vagy a LEGO Friends játékasztalain is. A gyereknapi hétvégén a téren fellép majd többek között Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals is.

A LEGO Toronyépítés Világrekord kísérletre legutóbb 1993-ban, több mint 20 évvel ezelőtt került sor Budapesten, akkor 20,14 méteres LEGO torony épült. Idén ez várhatóan 36 méter lesz, vagyis a torony magassága egy 10 emeletes épület méreteivel vetekszik majd, ezzel pedig a világ legmagasabb LEGO tornya lehet.

Mindemellett  virtuális LEGO tornyot is lehet építeni a Telekom Facebook oldalán elérhető #kockatorony applikációval. A vállalkozó szelleműek három dimenziós LEGO rajzokat készíthetnek az alkalmazásban, ezekből pedig akár a valóságosnál is magasabb torony épülhet fel a rendezvény végéig. Az applikáció, valamint bővebb információ az eseményről a következő oldalakon érhető el:

http://www.legotorony.hu/ és https://www.facebook.com/TelekomHU/app_264877053697627

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása