Kultography

Bryan Adams megküzdött Ózzal

Bryan Adams megküzdött Ózzal

Kultography írása itt: - 2014-05-10 11:01

Bryan Adams remek zenész, azonban van, ami még számára is kihívást jelent. Legutóbb Óz állított remek, kihívást jelentő feladatotaz énekes zeneszerző elé. Dorothy és Óz és visszatért: csütörtök óta látható a hazai mozikban is a Visszatérés Óz birodalmába (6) című animációs film, amellyel Adamsnek is dolga akadt.

Lea_szinkron.png

Dorothy visszatér az időtlen klasszikus birodalmába, vadiúj kalandokkal, és csodálatos dallamokkal. A Visszatérés Lea_premier.jpgÓz birodalmába (6) című animációs filmben a jól ismert barátok a szivárványon túlról hívják a kedves kansasi lánykát, hogy segítsen ismét megmenteni a varázslatos Óz birodalmának lakóit.

A szórakoztató családi rajzfilm dalának szerzői között van a háromszoros Oscar-jelölt Bryan Adams is, akinek saját elmondása szerint kihívást jelentett Óz világát, és a benne lévő karaktereket életre keltenie.

„Ez egy klasszikus történet modern adaptációja, amiben fontos szerepe van a zenének is, amivel egy történetet mesélünk el. Remek teszt volt ez a számomra, hogyan állok helyt dalszövegíróként is." – mesélte a zenész, aki azt is elárulta, hogy egyik kedvence a film legvidámabb, legmókásabb dala, az Édes élet.

„Dorothynak Cukorkaföldén kell átsétálnia, hogy rátaláljon a sárga köves útra, és közben belekóstól új barátjával, IQ-val minden finomságba. Képzelj el egy olyan világot, ahol még a bilincs is csokiból van. Lehetetlen ellenállni. Sokat törtük a fejünket, míg a dalhoz mindenféle cukorka, bonbon, csoki nevet összegyűjtöttünk és persze közben jó sok édesség elfogyasztottunk mi is. Szerintem remek dal lett. Egy totális édességbomba. Mindenki imádni fogja ezt a színes, édes, vidám világot.” – tette hozzá Bryan.

Az eredeti dalokat, így a zenész kedvencét is is a Glee-ben megismert Lea Michele énekli a rajzfilm eredeti verziójában (magyarul Oroszlán Szonja hangján csendülnek fel a számok).  Lea számára egy álom vált valóra ezzel a „szereppel":

„Kislányként miden nap ment  az Óz, a csodák csodájába a tévében otthon. Csak néztem a filmet, és hallgattam a dalokat. A legnagyobb álmom az volt, hogy Dorothy lehessek, és ez most végre teljesült." – mesélte boldogan Lea a Visszatérés Óz birodalmába Los Angeles-i premierjén. Lea azt is elárulta, hogy új elemeket is belevitt Dorothy karakterébe, hisz ez a lányka, aki visszatér Smaragdvárosba már egy hős az ott élők szemében. Sokkal erősebb, és bátrabb, mint ahogy megismertük őt az eredeti mesében.
 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása