Kultography

Kettős magyar siker a Bocuse d'Or-on

Kettős magyar siker a Bocuse d'Or-on

Kultography írása itt: - 2014-05-09 09:18

molnar_bocuse_mti_epa.jpgKettős magyar siker a világ legrangosabb szakácsversenyén, Stockholmban. A Magyarországot képviselő Molnár Gábor csapata bejutott a legszűkebb elitbe, a jövő évi lyoni világdöntőbe, és ma az is eldőlt: a két év múlva esedékes következő elődöntőt Budapest rendezheti.

molnar_bocuse_mti_epa.jpgKét nap alatt összesen húsz ország séfje mérte össze tudását a Bocuse d'or, a világ legrangosabb főzőversenyének európai selejtezőjén, Stockholmban. A versenyzőknek egy hal és egy húsételt kellett elkészíteniük a megadott alapanyagokból: ezek a svéd sertés, Belon osztriga, kék kagyló és fekete tőkehal voltak. Az ételeket 5 és fél óra alatt kellett elkészíteni.

A szakácsoknak összesen 14 adagot kellett csinálniuk, amit egy szakmai zsűri kóstolt végig, majd pontoztak. Magyarországot egy fiatal szakács, Molnár Gábor képviselte, aki még márciusban nyert a budapesti selejtezőben. Akkor a séf azt mondta: hatalmas lehetőségnek tartja, hogy képviselheti Magyarországot."Ez egy nagy dolog, igazából két hónapos munka van benne mindennap szinte szabadnap nélkül dolgoztunk és hát életem egyik nagy álma vált valóra” – nyilatkozta Molnár Gábor, séf.

Végül Magyarország és Molnár Gábor csapata 9.-ként jutott be a 2015-ös lyoni világdöntőbe, amit kétévente tartanak. Az európai selejtezőn az is eldőlt, hogy Magyarország rendezheti két év múlva az ideihez hasonló európai selejtezőt. A magyar delegáció vezetője a helyszínen azt mondta: Magyarországon az utóbbi időben egyfajta gasztronómiai forradalom indult el. „A magyar vendéglátásnak, a magyar turizmusnak, a magyar gasztronómiának, az hogy most már többedik alkalommal ott vagyunk és a helyezettek között vagyunk és végül az, hogy elnyerhetjük sok ország közül a rendezési díját, én szerintem ez nagyon jó hírverése" – nyilatkozta Schmitt Pál.

A Bocuse d'Or világdöntőjét 2015 januárjában tartják, 24 ország részvételével. Magyarország tavaly jutott ki először a világversenybe, Széll Tamás akkor a 10. helyen végzett.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása