Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők május 15. és 18. között a Budapesti Pálinkafesztiválon. Minden harmincévest (aki idén ünnepli) a szintén 30 éves Békési Pálinkaház vendégül lát egy kupica pálinkára. Ráadásul ezúttal minden látogató készpénzért vásárolhatja meg pálinkáját, közvetlenül a készítőktől.
Május 15-től a Budapesti Pálinkafesztiválon a körtéből készült ételek és legfőképpen pálinkák kerülnek középpontba, hiszen 2014-ben a körte évét ünnepeljük a rendezvényen. Ez alkalomból idén is elkészült Magyarország pálinkafőzdéinek közös házasítása, azaz blendje, az Év Körtepálinkája. A fesztivál szervezői által meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából születtet meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között tesztelhetik az egyedi, díszüveges alkotást.
Az Árpád és Vadász Pálinka igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával készül a belvárosi rendezvényre. Az ital különlegessége, hogy aszalt és friss gyümölcsön ágyazódott, amelynek köszönhetően hosszú percekig érezhető lekváros, friss és citrusos vonásokat hordoz. Plusz élvezetként a látogatók egy speciális pálinka ballonból kapják majd a párlatot.
A Tokaj-hegyaljai Likőr és Pálinkamanufaktúra régi ismerősként köszönti a látogatókat, de mint minden évben, idén is meglepetéssel készül. A tavaly bemutatott, kifejezetten nőknek készült Glam prémium meggylikőr mellett a belvárosi fesztiválozók kóstolhatják meg először a Glam gyümölcslikőrcsaládlegújabb, egyelőre még meglepetésnek szánt ízeit. Mindezek mellett a Tokaji Aszú érleltetésére használt hordóban pihentetett Tokaji Szilvapárlattal és koktélkülönlegességekkel is készülnek.
Az idén 30 éves Békési Pálinkaház meghívja egy kupica pálinkára mindazokat, akik vele együtt idén ünneplik 30. születésnapjukat. A standon ezen felül a népszerű pálinkapapucs, illetve a nagy sikert aratott pálinkakolbász is megtalálható lesz.
A Rézangyalnál a hűsítő körtepálinkás-mentás limonádé lesz a sláger, a Zsindelyes Pálinkaház dió likőrkülönlegességgel, a Matheus Szóráth Pálinkaházszűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44%-os Fruits Fürtös Meggyel, a Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és az alföld gyümölcseinek legjavát őrző pálinkaházasításával készül. Márton János híres pálinkái mellett személyes kedvencével érkezik a fesztiválra: pálinkás long drinket kínál majd standjánál. Az ital borókapálinkából készül, amelyet az alkotó tonikkal és jéggel szervíroz.
Idén szintén újdonság, hogy a feltöltőkártyás rendszer és a kuponvásárlás helyett a legegyszerűbb módon, készpénzzel lehet majd vásárolni közvetlenül a kiállítóktól. Ráadásul a fesztiválozók a megvásárolt jegyük mellé két kupica kóstolót is kapnak.
Kommentek