Kultography

Művészettel küzdenek a fogyatékkal élők és az egészségesek megkülönböztetése ellen

Művészettel küzdenek a fogyatékkal élők és az egészségesek megkülönböztetése ellen

Kultography írása itt: - 2014-04-15 13:35

„A művészet kapukat nyit!" – ez a jelszava a II. Anamesa Találkozónak, amelyet április 23. és 25. között Budapesten tartanak. A nemzetközi összművészeti fesztiválon három napon át a tánc, a zene és különleges produkciók uralják majd a várost, de utcára is vonulnak a résztvevők.  

anamesa_tanc.jpg

A nemzetközi rendezvén fővédnöke Geszti Péter és Mosolyka lesz, mert mindketten hisznek abban, hogy aanamesa_tanc_2.jpg művészet kapukat nyithat a fogyatékkal élők és az egészséges emberek között. Athénból, Bécsből és Magyarországról érkező mozgássérült és egészséges diákok, művészek, szakemberek osztják majd meg érzéseiket és tapasztalataikat egy, a belvárosban lezajló felvonuláson, a színházi előadásoknak pedig a Nemzeti Színház és a MOM Kulturális Központ ad otthon. 

Az Anamesa Találkozó egyik fővédnöke és támogatója  Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka, aki így nyilatkozott a kezdeményezésről: „Ha egy sérült és egy egészséges ember odaáll egy kép elé, mindketten nézők lesznek. Ha koncertre, akkor hallgatók. Ugyanolyanok, egyenrangú befogadókká válnak. A néző és hallgató számára pedig teljesen mindegy, hogy a mű alkotója egészséges-e vagy sérült, hiszen a mondanivalóra koncentrálnak. Az elfogadás jelenti a hidat az emberek között. Én például egy kedves, néha hisztis csaj vagyok, akivel lehet dumálni, bohóckodni, pogácsát sütni, és aki történetesen kerekes székes.”

A fesztivál két témát jár majd körbe, az egyik Picasso, a másik pedig „Az önkifejezés az öt érzék segítségével” lesz. Az esemény programjáról bővebb információkat a www.festivalanamesa.com kaphattok.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása