Kultography

Az Erőszakik főszereplőjének új filmje nyitja a Titanicot, a zárásról Loki gondoskodik

Az Erőszakik főszereplőjének új filmje nyitja a Titanicot, a zárásról Loki gondoskodik

Kultography írása itt: - 2014-03-27 08:32

A Brendan Gleeson főszereplésével készült, külföldi fesztiválokon nagy sikert aratott Kálvária című film nyitja az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztivált. A zárófilm is hasonlóan izgalmas lesz: JIm Jarmusch Tom Hidleston és Tilda Swinton főszereplésével forgatott vámpíros szerelmes alkotását vetítik majd ekkor.

Calvary3.jpg

Április 4-től idén is öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Only_Lovers_Left_Alive_Film_still_6.jpgPuskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic, melynek programja minden eddiginél frissebbnek és színesebbnek ígérkezik. John Michael McDonagh filmjével, a hit és moralitás témáját sokrétűen bemutató, sötét humorú Kálvária című angol-ír drámával nyit a fesztivál, melyben a főszereplő Brendan Gleeson élete eddigi egyik legjobb alakítását nyújtja.

Idén is több szekcióban mutatják be a filmeket, az Amerikai függetlenek szekcióban például a öt alkotást mutatnak be, az egyik például a Berlinalén is vetített Jobb angyalok, amely Abraham Lincoln gyermekkorát mutatja be. Szintén öt film lesz látható a Világkörüli út blokkban, itt vetítik például A bűn érintését is (Touch of Skin), amely a kortárs kínai mozi kiemelkedő alakja, Jia Zhangke a 2013-ban Cannes-ban a Legjobb Forgatókönyv díját elnyert filmjében négy megtörtént esetet dolgoz fel, melyek a bosszúban manifesztálódó boldogtalanságról szólnak. A Filmdokk kategóriában öt érdekes dokut vetítenek majd, közülük minden bizonnyal a legmegrázóbb Kambodzsa Oscar-jelölt alkotása, A hiányzó kép, melyben Rithy Panh agyagfigurákkal, archív felvételekkel és saját narrációjával rekonstruálja a Vörös Khmer rémuralmát, akik 1975 és 1979 között több mint 2 millió embert mészároltak le Kambodzsában. A Zene mindenkinek válogatás nyolc filmje több évtizedet fog át a hatvanas évektől napjainkig.

A zsűri elnöke Szász János lesz. 

A fesztivál végleges programja a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon érhető el. Március 27. és április 3. között kedvezményes 900 Ft-os áron vásárolhatók jegyek, utána 1100 Ft-ért, április 4-től pedig öt és tíz jegy vásárlása esetén olcsóbban – 900 illetve 800 Ft-os áron - válthatóak a jegyek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása