Kultography

Idén is lesz fagyi féláron: várják a cukrászdák jelentkezését

Idén is lesz fagyi féláron: várják a cukrászdák jelentkezését

Kultography írása itt: - 2014-03-11 09:01

Tavaly óriási siker volt a A Magyar Kézműves Fagylalt Napja, amikor is több tucat fagyizóban féláron kínálták a jeges édességet. A nagy sikernek köszönhetően a szervezők idén újra megrendezik az eseményt.

fagylalt.jpgRég nem látott sorok álltak egyes fagyizóknál tavaly tavasszal, az első fagylalt napon, több százan éltek a fagyi2.jpglehetőséggel, hogy ötven százalékos áron kóstoljanak meg különlegesebbnél különlegesebb, vagy éppen hagyományos fagylaltokat. Idén május 8-án erre országszerte több városban ismét lehetőségük lesz a finomság rajongóinak: már szervezik az idei eseményt, jelenleg a résztvevő cukrászdák „gyűjtése" folyik. Eddig az ország több városából több mint harminc cukrászda, fagyizó jelezte részvételi szándékát.

Az akcióban résztvevők között van a szervező budapesti I love gelato különleges fagyizó mellett például az ajkai Mónika fagyizó és cukrászda, a ceglédi Zölházak cukrászda, a derekegyházi Fagyöngy fagyizó, a hajdúszoboszlói Mátyás Kert Fagylaltozó, az öttevényi Mazsola fagyizó, a paksi Stella Cukrászda, a székesfehérvári Damniczki Fagyizó, a szombathelyi Dalma Fagyizó és a veszprémi Mackó Cukrászda vesz részt az akcióban.
A fővárosból eddig többek között a Lefi cukrászda, a Sütibár, a Mokasz Cukrászda, az Édes-gyömbér Cukrászda, a Nasi Fagylaltozó és cukrászda, a Lili cukrászda, a Jófagyi fagylaltműhely, a Zila Kávéház, a Hisztéria kávézó jelezte részvételi szándékát.

A szervezők várják a további részt venni kívánó fagyizók jelentkezését. Ehhez nem kell mást tenniük, mint írni a fagylaltnapja@freemail.hu e-mail címre. A levélbe bele kell írni a jelentkező egység(ek) nevét, pontos címét, esetleges levelezési címét. A cél a Magyar kézműves fagylalt, a fagylaltozás népszerűsítése. A csatlakozni kívánó egységeknek nem kell mást tenniük csak kiragasztani a részvételi matricát, s ezen a napon féláron árulni a fagylaltot.

A résztvevő fagyizók listája mindig frissül az esemény Facebook-oldalán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása