Kultography

Akusztik Disco a Müpában

Akusztik Disco a Müpában

Kultography írása itt: - 2014-03-10 13:35

Compact Disco kicsi.jpgTörténetes során először lép fel a Művészetek Palotájában a Compact Disco. A 2014. március 12-én esedékes, különleges koncertre – ahol számos vendég is tiszteletét teszi a színpadon - a nagysikerű MR2 Akusztik+ sorozat keretein belül kerül sor.

Compact Disco kicsi.jpgA műfaj egyáltalán nem ismeretlen a zenekar számára, hiszen már egészen korán, 2010-ben szerepeltek az MR2 Akusztikban a Petőfi Rádión, illetve játszottak a Szimfonik Live koncerteken is.

Nagy megtiszteltetés és rang a Müpában játszani, nagyon boldog voltam, mikor felkértek minket. Ennek megfelelően több hónapos  munka van a hátunk mögött, rengeteget próbáltunk, próbálunk, hiszen ez egy rendkívüli  koncert lesz, nem csak a helyszín miatt, hanem a zenekar megszólalása miatt is.” – meséli az előkészületekről Walkó Csaba énekes.

Maga a Compact Disco, de a produkció is sokkal másabb az MR2 Akusztikhoz képest.” – teszi hozzá Pál Gábor billentyűs. – „Azóta született két lemez, számos rádiós "kislemez", ezek nem szerepeltek a négy évvel ezelőtti koncerten. A hangszerelés is sokkal akusztikusabb lett, mindenképpen különleges élményre számíthat a közönség.

Az Akusztik+ sorozat jellemzője, hogy meghívott vendégek lépnek színpadra a zenekarral, ez a Compact Disco esetében sem lesz másként.
Természetesen mi is hívtunk vendégeket. Ott lesz Gereben Zita és Rúzsa Magdi énekesnő, Columbo énekes/mc, Gyémánt Bálint gitáros, Szentpáli Roland tubaművész, illetve a Honvéd férfikar.” – árulta el Csaba.

begforrozsa.jpgNagyon örülök, hogy újra együtt dolgozhatok Magdival. Egy évvel ezelőtt keresett meg, hogy csináljak neki egy remixet, amiből klip is született, és talán nem nagyképűség azt mondani, hogy az év slágerét készítettük el!” – meséli Lotfi Begi, a zenekar DJ-je. – „Nagyon jó volt a közös munka és most nagyon örülök, hogy a zenekar és Magdi együtt léphet fel a MÜPA színpadán!

Azt gondolom, hogy könnyű dolgunk lesz összehozni a két stílust, mert bár mi Bálinttal jazz zenét is játszunk, egyáltalán nem áll távol tőlünk a pop és az elektronikus zenei világ sem.” – mondja Gereben Zita. – „Saját dalaimban is ötvözöm a pop és jazz stílust, nagyon szeretem egységében nézni a zenét! Mindkét oldalról beleadjuk saját magunkat a dalba, így születhet meg egy nagyon izgalmas, közös zenei produkció.

A többi vendég sem véletlenül került fel a meghívottak listájára.

Gimnáziumi barátom, Bodó Levente a Honvéd Férfikar énekese és managere, így könnyű volt felvenni a kapcsolatot velük, hiszen tudni kell, hogy rengeteg fellépésük van, tehát már jó korán elindultak az egyeztetések. Azért gondoltunk rájuk, mert kuriózum a munkásságuk, főleg úgy, ha Compact Disco dalokban vállalnak szerepet.” – mondta Csaba.

Szentpáli Rolandot a testvérén keresztül ismerem szintén jó pár éve. Lenyűgözött mindig is, hogy egy ilyen nem túl gyakran látható hangszernek, mint a tubának, micsoda mély és értő ismerője, valamint az, hogy a klasszikus zene mellett milyen sokszínű és sokoldalú zenész. Az sem ma volt, amikor egyszer meghívott a Loopdoctors koncertjére, ahol basszusgitár helyett tubázott, innen jött az ötlet, hogy valami hasonló szerepkörben nálunk is vendégeskedhetne.” – meséli Gábor.

Klasszikus unplugged  koncert lesz, ülős, de nem csendes!” – adja meg a tökéletes végszót a frontember.

Compact Disco MR2 Akusztik+ Koncert
Művészetek Palotája, Budapest, IX., Komor Marcell utca 1.
2014. március 12., 20 óra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása