Kultography

Március 15-én újból Pilvaker

Március 15-én újból Pilvaker

Kultography írása itt: - 2014-03-03 13:47

Pontosan 1848 néző előtt rendezik meg március 15-én a '48-as forradalom emlékét újszerű köntösbe öltöztető rap- és slamversenyt, a Pilvakert.

red-bull-pilvaker-2014-wolfie-vajk-szente-sub-bass-monster-szervet-tibor.jpg

red-bull-pilvaker-2014-wolfie-vajk-szente-sub-bass-monster-szervet-tibor (1).jpgIdén olyannyira előtérbe kerül a szabadságharc dátuma, hogy a maximális nézőszám mellett a jegyárakat is 1848 forintban állapították meg. Ezek mellett a jelzésértékű poénok mellett viszont az est sokkal mélyebb mondanivalóval is rendelkezik. Ha a saját emlékeink már megkoptak volna, a lenti videó elég hűen tükrözi, milyen élményei vannak a fiataloknak a március 15-i ünnepségekről. Ezt az unalmas, kötelező megemlékezést szeretnék olyan eseménnyé tenni, ami friss és fiatalos, miközben megőrzi a forradalom szellemiségét is, a zene, a rap és a slam segítségével.

Az eredeti csapat, Dipa (DSP), Bom (DSP), Saiid (Akkezdet Phiai), Diaz, Wolfie (Punnany Massif), Snow, Sub Bass Monster és Kautzky Armand mellett idén Szervét Tibor, Kiss Ádám, Sena (Irie Maffia), Földes Eszter, Trecskó Zsófi és a Random Trip zenészei is csatlakoznak a Szavak Forradalmához. A szabadságharchoz kötődő verseket mindenki saját stílusában dolgozta fel az estére, de a Pilvaker egyik legnagyobb vállalásaként megszólal majd a Walesi bárdok átirata is, Fluor közreműködésével. A márciusi ifjak megidézésével az a fő céljuk, hogy minél több fiatalt érintsen meg a történelem és az irodalom. Az ünnep, a forradalom és a kor előtti tisztelgést emelik ki a megszokott, általában unalmas keretek közül, és a mai fiatalok szemén keresztül mutatják meg, milyen is lehetett 150 éve haladó szellemű, lázadó harcosnak lenni. Ami anno a forradalmi költészet és irodalom volt, az ma a rap és a slam, így mi sem természetesebb, mint hogy e műfajok segítségével próbálnak hidat képezni a két kor között. A friss, szórakoztató faktor pedig már csak egy plusz. 

A Red Bull Pilvakert idén az Erkel Színházban rendezik meg, a jegyeket pedig már bátran kereshetik a Ticket Pro hálózatában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása