Kultography

Magyar film lett a legjobb

Magyar film lett a legjobb

Kultography írása itt: - 2014-01-24 08:11

Sós Ágnes Szerelempatak című filmjét választották a legjobb dokumentufilmnek a 25. trieszti filmfesztiválon.

46123_-_375.jpgAz HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Szerelempatak a rangos észak-olaszországi 46123_-_375.jpgfesztiválon a legjobb dokumentumfilm díja mellett, melyről a közönség döntött, az Espansioni Egylet díját is megkapta.

Az alkotás egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.

A Szerelempatak című film az HBO-n 2014 februárjában lesz látható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása