Kultography

Harrelson és McConaughey együtt

Harrelson és McConaughey együtt

Kultography írása itt: - 2014-01-13 15:20

Ma este indul az HBO új, ígéretes sorozata, A törvény nevében, amelyben a két főszerepet Woody Harrelson és Matthew McConaughey alakítja. A csatorna más új sorozatokat is indított, máshol is érdekes új programok indulnak.

did1834243_749740_td101_030713_mks_0504_-_600.jpgAz HBO új, saját gyártású sorozatában eg 17 évvel ezelőtt történt gyilkosság után nyomoznak, a rejtélyt 8 részben did1834239_749740_td101_013113_jb_0584_-_600.jpgoldják meg. A csatorna saját gyártású sorozataiban nem igazán szoktunk csalódni (vagy legalábbis kevés esetben), de főleg akkor nem, ha olyan nevekkel is kecsegtetnek az új sorozatot illetően, mint a friss Golden Globe-díjas Matthew McConaughey és Woody Harrelson, akit amúgy is imádunk.

A két színész két nyomozót alakít, akik egykor társak voltak és egy rituális gyilkosság ügyében nyomoztak. Amikor egy új információ kapcsán a nyomozók meghallgatják őket, felelevenednek a régi emlékek. A visszatekintés során kiderülnek az okkultista felhangokkal teli bűnügy részletei, a nyomozók ellentmondásos kapcsolata, valamint a magánéletük is. A sorozat az eredeti műfaját tekintve krimi, de a műfajt meghatározó sötét és borús hangulat, valamint a morális kérdések felvetése mellett a noir stílus és a misztikum elemei is megjelennek majd a sorozatban. A törvény nevében Cary Fukunga rendezte.

A törvény nevében mellett a csatorna a múlt héten két új sorozatot is indított: a Hello Ladiest és a Meg-boldogulni című vígjátékszériákat. A Hello Ladies főszereplője, Stuart Pritchard az óceán másik oldaláról, Angliából költözött az Egyesült Államokba, annak is a nyugati végébe, Los Angelesbe. Stuart webdesignerként dolgozik, és rettenetesen magányos, éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy összejöjjön valakivel. Ebben „segítségére” van barátja, Wade, aki épp tönkrement házasságát próbálja megmenteni, valamint vonzó bérlője, Jessica a sokat küszködő színésznő és feltörekvő websorozat forgatókönyvíró-rendező.  A Meg-boldogulni egy angol sorozat amerikai adaptációja. A helyszín egy kórház időseket ellátó részlege, a geriátriai osztály, főszereplői pedig az ott dolgozó nővérek és orvosok. A történet az osztály életét mutatja be, és azt a harcot, ahogy az ott dolgozók egy túlterhelt egészségügyi rendszerben próbálnak megfelelő ellátást nyújtani a betegeknek. Bár a téma nem sok nevetésre ad okot, a sorozat műfaját tekintve egyértelműen vígjáték, mely a fekete humorra és helyzetkomikumra épül, de emellett az emberi méltóság kérdését is körüljárja.

No Limit_.jpgSzintén ma indul az AXN új sorozata, a No Limit, amelyet Luc Besson rendezett. A széria története szerint Vincent Liberati (Vincent Elbaz) titkos ügynöknél agydaganatot diagnosztizálnak. A férfi állását feladva hazaköltözik Marseille-be, hogy a hátralévő idejét kamasz lányával, Lolával (Sarah Brannens) és volt feleségével, Alexandrával (Héléne Seuzaret) tölthesse.

A helyzet már nem is lehetne ennél kilátástalanabb, amikor Vincent kap egy utolsó lehetőséget: részt vehet egy kísérleti stádiumban lévő gyógykezelésben, ha csatlakozik a Hydra nevű önjelölt igazságosztó szervezethez, mely a marseille-i szervezett bűnözés felszámolását tűzte ki célul...

Január 16-án a Discovery Channelen is új minisorozat indul, amely a kaliforniai aranylázról szól. Az egyszerűen unnamed_2.jpgcsak Aranyláznak elnevezett sorozat a Boston Company történetén keresztül idézi fel az időszakot egészen a kezdetektől fogva, négy részen keresztül. A cég a bányászat miatt jött létre, A negyvenfős csoport – sok tízezer emberhez hasonlóan – veszélyes és nehéz útra vállalkozott, amikor elindult Amerika nyugati  partjára a gyors meggazdagodás reményében.  Titkos fegyverük egy drága és nehezen szállítható aranymosó gép volt. Kaliforniába érve az arany felett egymással viaskodó tízezer bányász között nem várt erőszakkal, kapzsisággal és káosszal találkoztak.

Az Egyesült Államok történetének egyik legfontosabb fejezetét bemutató sorozatot történészek és szakértők segítségével készítették naplófeljegyzések, archív újságcikkek és fényképek alapján.

Kommentek

süti beállítások módosítása