Kultography

Kilenc évtizednyi jubileum két percben

Kilenc évtizednyi jubileum két percben

Kultography írása itt: - 2014-01-10 19:44

James Bond, Rocky, az Esőember, a Rózsaszín práduc, a Terminátor - számos ismert karakter egy "filmben."  Zseniális videót készített az imdb.com, a legnagyobb filmes portál a MGM, azaz a Metro Goldwin Mayer stúdió 90. születésnapjára. 

mgm.jpg

Idén lesz kilencven éve, hogy megalapították a világ egyik legismertebb filmstúdióját, az oroszlánjáról is ismertmgm.jpg Metro Goldwin Mayert. Az elmúlt kilenc évtized alatt a náluk készült filmek összesen 200 Oscar-díjat nyertek, ezek közül 14 a legjobb film kategóriából származik. Az imdb.com egy különleges videóval kedveskedik a jeles születésnapra. 

Természetesen a klipből nem maradhattak ki a Bond-filmek, amelyek az egyik legnagyobb bevételt hozták az évek folyamán a vállalatnak, igaz a Tom és Jerry viszont hiányzik belőle: a sorozatot szintén az MGM indította útjára. A stúdiónál olyan filmek készültek, mint a Ben-Hur, az 1939-es Óz, a csodák csodája, az Elfújta a szél, Az 1946-os A postás mindig kétszer csenget, az Ének az esőben, a Kiss Me, Kate, A piszkos tizenkettő, a Kémek a sasfészekben, az 1961-es West Side Story, a Kelly hősei, az Esőember, A hal neve: Wanda, Thelma & Louise, Hannibál és még sorolhatnánk, de beszéljen inkább a klip. Itt tudjátok megnézni:  http://www.imdb.com/video/imdb/vi4064782361/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása