Kultography

Tucatnyi magyar fim jön a mozikba idén

Tucatnyi magyar fim jön a mozikba idén

Kultography írása itt: - 2014-01-08 13:40

Pontosabban több mint egy tucatnyi, a Világgazdaság cikke szerint, összesen 16 magyar filmet mutatnak be idén a mozikban. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm kerül majd vászonra.

MegdonteniHajnalTimeat_jelenetfoto (12).jpgAz első magyar film premierje február 13-án lesz, az Intercom forgalmazásában ekkor mutatják be a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmet. Az alkotás főszereplője a magyar filmben először szereplő Osvárt Andrea. A romantikus vígjátékban olyan közkedvelt magyar színészeket láthatunk majd, mint Simon Kornél, Lengyel Tamás és Szabó Simon.

Szintén februárban debütál a Swing című alkotás, amelyet az A Company Hungary forgalmaz majd. Fazekas 1003789_454581417992906_89488284_n.jpgCsaba filmje három három elkeseredett, különböző korú nő története, akiket egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet. Az Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska által alakított három nőt egy kiöregedett dizőz karol fel, és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont.

A VG információ szerint, az Argo 2 április elején érkezik majd a mozikba. A tavaly ismertetett tervek szerint idén, az év második felében érkezik majd még a Moszkva tér rendezőjének, Török Ferencnek az új filmje is, a Senki szigete. Az absztrakt és meseszerű szerelmi történet főszerepeiben – Jakab Juli, Bánfalvi Eszter és Mohai Tamás – ígéretes pályakezdő fiatalok lesznek láthatók.

Szintén az év második felében, várhatóan ősszel érkezik Mátyássy Áron pszichothrillere, a Víkend, a főbb szerepekben Gryllus Dorkával, Simon Kornéllal, Lengyel Tamással és Árpa Attilával. A film egy tragikusra forduló hétvégi vadászat története. Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg.

Még erre az évre várható a Mancsról készült alkotás bemutatója is. Mancs, a világhírű magyar mentőkutya története ihlette Pejó Róbert új filmjét. A film főszerepében Trill Zsolt  lesz látható. Ő alakítja Zolit, a kisvárosi elektroműszerészt, akire öreg barátja egy hiperaktív német juhász kölyköt hagy örökül. A film Zoli és Mancs első találkozásától követi nyomon a közös kalandokat.

Mindezek mellett a korábbi tervek szerint 2014-én végén kerül a mozikba Hajdu Szabolcs és Pálfi György legújabb alkotása is. Előbbi direktor a Hortobágyon forgatott, egy afrikai futballistáról, Isaach de Bankoléval, utóbbi pedig egy Toldi-filmet készített.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása