Kultography

Wes Anderson filmjével nyit a Berlinale

Wes Anderson filmjével nyit a Berlinale

Kultography írása itt: - 2013-11-10 16:40
Grand_Budapest_Hotel-Copyright_Courtesy_of_Fox_Searchlight_PM.jpgA 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje Wes Anderson legújabb, The Grand Budapest Hotel című alkotása lesz. A február 6-i bemutató egyben a film világpremierje is.
 

A The Grand Budapest Hotel Gustave H., egy legendás hotelportás és inasa, Zero Mustafa kalandjait meséli el a két világháború közötti Európában. A szövevényes történetben szerepet játszik egy felbecsülhetetlen értékű reneszánsz festmény elrablása, valamint egy hatalmas családi vagyonért folyó küzdelem, miközben körülöttük hirtelen és drámaian változásnak indul a kontinens.

Dieter Kosslick, a Berlinale fesztiváligazgatója örömét fejezte ki a premier kapcsán. “Nagyon boldogok vagyunk, hogy Wes Anderson nyitja meg a 64. Berlinale-t új filmjével, a The Grand Budapest Hotellel. Anderson munkáinak összetéveszthetetlen bájával remélhetőleg ez a vígjáték igazán erős kezdete lesz a fesztiválnak.”

Anderson ezelőtt már két filmjével is megjelent a Berlinalen, 2002-ben a Tenenbaum, a háziátok, míg 2005-ben az Édes vízi élet szerepelt a fesztivál versenyprogramjában.

A The Grand Budapest Hotel a két főszereplő, Ralph Fiennes és Tony Revolori mellett olyan neves színészeket vonultat fel, mint F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson és Owen Wilson.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása