Tudtad-e, hogy a zsidó konyha és az izraeli konyha teljesen eltér egymástól? Szereted a könnyebb, mediterrán ételeket, de kipróbálnál új ízeket és ételpárosításokat? Nem tudod, milyen az a jeruzsálemi túrótorta? Izgalmas fogásokkal és sok-sok érdekességgel várunk Bodrogi Eszterrel, a Fűszer és Lélek bloggerével egy interaktív vacsorára, ahol még kérdezhetsz is két fogás között. Persze, csak akkor, ha marad időd rá...
Az augusztus 28-i vacsorán a következő menüvel várnak Titeket.
ELŐÉTELEK
Hagyományos izraeli saláták és előételek korlátlan fogyasztással a büféről:
töltött padlizsán, humusz, zsidó tojás, marinált zöldségek, babaganoush, házi pita, házi savanyított zöldségek
FŐÉTEL
Bárány kebab Tel Aviv ízeivel
darált bárány, petrezselyem, római kömény, fahéj, chilivel marinált citrom
DESSZERT
Jeruzsálemi sajttorta narancs kompóttal, kuszkusszal, és mézzel
JÁTÉK:
Nyerd meg a két főre szóló belépőt a vacsorára! Ehhez nem kell más tenned, mint válaszolni a következő kérdésre:
Melyik a legjellegzetesebb, babból készült zsidó étel?
A helyes megfejtéseket a jatek@kultography.hu címre várjuk, a levél tárgyának ezt írjátok: izraeli-étel-játék. Beküldési határidő: augusztus 23. péntek 19 óra
A játékban csak azok vehetnek részt, akik a telefonszámukat is beleírják az e-mailbe.
Kommentek