Kultography

Országos lett a Mozinet-Művész Filmnapok

Országos lett a Mozinet-Művész Filmnapok

Kultography írása itt: - 2013-06-30 10:49

Július 19. és 21. között már harmadik alkalommal rendezik meg a vetítés soroztatot, amihez idén Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok és Szombathely artmozijai is csatlakoztak, a legtöbb film pedig a UPC videotárban is elérhető lesz.

A megszokotthoz híven a műsor ezen a nyáron is az elmúlt években a nagy nemzetközi filmfesztiválokon sikerrel szerepelt, ám moziban már nem vetített alkotásaiból áll össze. Így a közönség újra láthatja Cannes (Polisse), Berlin (Nővér), Velence (A tenger törvénye), Locarno (Semmit magamról) vagy éppen a budapesti Titanic (Hasta La Vista) szemlék díjnyertes filmjeit.

A különleges és feszült hangulatú művek (A messzi dél vadjai, Bikanyak, Revans) mellett lesznek könnyedebb, romantikus alkotások (Tango Libre - Szabad a tánc, Szerelem a hatodikon), illetve a kortárs német film (Együtt az ég alatt, Néma csönd) és a román újhullám képviselőinek munkái (Sporthorgászat, Mindenki a mennybe megy) is bemutatásra kerülnek.

A kedvezményes áron, eredeti nyelven és magyar felirattal vetített filmkínálatban helyet kaptak korábban bemutatott alkotások is: a 2008-as, egy ír terrorista börtönbéli tüntetéséről szóló Éhség, a 2011-es, idős sushikészítő mestert bemutató dokumentumfilm, a Sushiálmok és a 2012-es, London gettójában játszódó iLL Manors - Rázós környék fogja keretbe a programot.

A legfrissebbek között pedig a premier előtt látható Renoir című francia romantikus életrajzi film szerepel. A két Renoir közös múzsája által egyszerre betekinthetünk be a világ egyik leghíresebb festője, Pierre-Auguste Renoir, illetve fia, az az egyik legnagyobb francia rendezőnek kikiáltott Jean Renoir életébe.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása