Kultography

Jegyellenőri egyenruha, korabeli esernyő, beszáradt körömlakk - bolhapiac egy belvárosi bérházban

Jegyellenőri egyenruha, korabeli esernyő, beszáradt körömlakk - bolhapiac egy belvárosi bérházban

Mittelholcz Ágnes írása itt: - 2013-05-12 18:34

A bolhapiacoknak megvan a maga romantikája, ám ahhoz hogy igazi gyöngyszemekre bukkanhassunk türelmesnek kell lenni. Határozott céllal érkeztünk, de emellett azért nyitva tartottuk a szemünket, kíváncsiak voltunk rá, hogy milyen dolgokra lehet bukkanni egy ilyen helyen. Van itt minden mi szem-szájnak ingere, könyv, bútor, festmény, textília, ruha, táska és még sorolhatnánk. Idős bácsik és nénik kínálják portékájukat külföldieknek és helyieknek egyaránt.

Érdekesebbnél érdekesebb dolgokat találtunk, el sem tudnátok képzelni, hogy miket. Például, ha szerettük volna, megvehettük volna a japán jegyellenőrök egyenruháját, ez farsang idején lehet, hogy jó szolgálatot is tett volna. De láttunk ezeréves filctollat, régi bakelit lejátszót, írógépet, beszáradt körömlakkot, különleges övcsatokat, korabeli esernyőt, régi típusú (tudjátok, azt az igazi nehéz) bőröndöt, lámpást, illetve XX. század eleji újságokat is.

Véletlenül erre tévedő nézelődővel nem igazán lehet itt találkozni, hiszen maga a helyszín kívülről nem is igazán látszik, nekünk is jó pár percbe telt míg megtaláltuk a helyes irányt. A különlegességek kedvelőinek kötelező ellátogatni a Bajcsy-Zsilinszky út 31.-be. Ha nem szeretnétek semmit vásárolni, akkor is érdemes egyszer, egy unalmas szombat délelőttön elugranotok a zsibvásárba, mert a hangulata magával ragadó.

A különleges világ kapuit szombatonként tárják szélesre 11 és 17 óra között. Rossz idő esetén sem kell aggódni, hiszen ez a bolhapiac nem szabadtéri.

Íme néhány, a helyszínen készített kép:

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása