Kultography

Tökéletes gyerekprogram medvékkel

Tökéletes gyerekprogram medvékkel

Kultography írása itt: - 2013-04-23 19:15

Az odavezető út ugyan nem túl egyszerű, hiszen a főútról nem mutatja tábla, hogy hol kell lekanyarodni a medveotthonhoz, de ha helyi segítséggel már irányba álltunk, néhány tábla már feltűnik „Medvék” felirattal. Még oda se értünk, de már lekötötték a gyerekeket a látnivalók, hiszen nemcsak istálló van lovakkal az út mentén, de egy szép szürkemarha csorda is békésen legelészik a parkoló előtt.

Ha kifizettük a belépőket (felnőtt 500,- Ft, gyerek 400,- Ft) és a parkolódíjat (autónként 300,- Ft), már sétálhatunk is a közeli bejárathoz, amely egy szépen faragott Medveotthon feliratú fakapu. Aki még nem járt itt, annak kicsit furcsának tűnhet, hogy a bejárattól szinte pár lépésre már kezdődik is a medvék hatalmas kifutója, és egyből „belebotlasz” egy fakanál feliratú fatartóba. Szerencsére mi már tudtuk az ismerősöktől, hogy érdemes jó adag mézzel készülni, ha igazán nagy élményt szeretnénk a lurkóknak. Hogy miért? Mert a fakanál azért van, hogy azt a rácson bedugva mézzel etethessük az édesszájú macikat.

Azt gondoltuk először, hogy csak a 3 évesek vagy a nagyobbak fogják ezt elképesztően élvezni, de tévedtünk. A másfél éves kicsik is legalább olyan lelkesedéssel dugdosták be a fakanalaikat a mackónak, és instruálták szüleiket, hogy mennyit tegyenek az etetőre a ragadós sárga folyadékból.

A Veresegyházi Medveotthon szlogenje „ahol az állatok boldogan élnek”, de ez itt valószínűleg nem csak egy üres frázis. A macik kifutója a kis ketrecekhez szokott szemnek szinte beláthatatlan, van benne számtalan mesterségesen kialakított barlang, magaslatok, fák és egy nagyobb tó is, ahol a melegben lehűthetik magukat a vastag bundájú állatok.

Ha sikerül valahogy elcsábítani a gyerekeket egy kicsit a ketrectől, és tovább sétálni, akkor találkozhatunk szarvasokkal, mosómedvékkel, ormányos medvékkel és struccokkal is. De a másik fő látványosság mégiscsak a farkasok. Ők is hatalmas kifutót kaptak, és igazán tetszik a gyerkőcöknek, ahogy az ő ketrecük is úgy körbejárható, mintha mellettük sétálnánk az erdőben. Igaz felröppen ilyenkor egy-egy „mi az a szőrcsomó?” vagy egy „az ott egy nyúl füle?” kérdés, de itt a tökéletes alkalom, hogy megismertessük a gyerekekkel, hogy mit takar "a természet törvényei" kifejezés.

Egy biztos, hogy abbéli félelmünk, hogy a tematikus parkban nem fogunk tudni túl sok időt tölteni, vagy nem lesz elég tartalmas a program a kicsik számára, azonnal megcáfolódott, mikor észrevettük, hogy mire a körútból újra a bejárathoz értünk, órák teltek el, sőt még a fa játszótérhez oda sem jutottunk, de már indulni kell haza, hogy nehogy túl későre tolódjon a délutáni alvás.

A picik és a nagyobbak is nagyon jól szórakoztak, utána napokig nem volt más témájuk, mint a medvék, sőt a legkisebbnek át is kellett húznom az ágyát, igen, azóta a macis ágyneműjében alszik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása