Kultography

Élményváros: tökéletes alternatíva gyerekkel rossz időben

Élményváros: tökéletes alternatíva gyerekkel rossz időben

Kultography írása itt: - 2013-04-05 09:30

[caption id="attachment_48680" align="alignright" width="300" caption="Forrás: Élményváros"][/caption]

Milyen gyerekprogramot lehet kitalálni rossz időben? Szinte villámként jött a felismerés: Játszóház! Ki is választottuk a hozzánk közeli, de mégsem kicsi helyet, a dunakeszi Élményvárost. Útban a helyszín felé olyan érzés volt, mintha kísértetvárosba érkeztünk volna, mert a parkoló teljesen kihalt volt, csak a legvégén árválkodott egy autó.  De sebaj, gondoltuk, legalább nem kell a kicsinek tömegben ismerkednie élete első játszóházával. Beléptünk, valóban nem voltak sokan, de -később kiderült- ez azért volt, mert szinte nyitásra érkeztünk. Itt ért az első meglepetés, nem kell fizetni a két év alatti gyerekeknek, a kísérőknek természetesen igen, fejenként egy ezrest.

Cipő le, irány a játszóház, a hatalmas térben azonnal szembetűnt három légvár, abból egy a kifejezetten kicsiknek elkerített részben, ahol volt még kétféle csúszda, több kis és nagy labda, ugráló állatkák, játékházikó, és egy igen élethű kiskonyha. És persze egy csomó egyéb játék, amit még csak meg sem kísérlek felsorolni. A játszóház többi részén látszik, hogy főként nagyobb gyereknek készült, a rodeóbikától, a labirintuson és a felfújt vonaton át még elektromos motorozni, trambulinozni és lövöldözni is lehet. A nagyobbaknál természetesen az utóbbiak tűntek favoritnak.

A legviccesebb persze két apuka volt, aki annyira belefeledkezett a pingpongozásba egymással, hogy szinte el is felejtették, hogy a gyerek miatt érkeztek. Szaladgáltak a labda után és diadalittasan felkiáltottak, ha valamelyikük ászt ütött a másiknak.

Természetesen a gyerekbarát kialakítás megmutatkozott a pelenkázó és mosdó részen is, sőt baba-mama szoba is volt, de a büfé kínálatát nem nevezném gyerekbarátnak. Rengeteg édesség van, üdítő és chips, de nem láttam például gyümölcsöt. A megéhezett kicsi gyerekek is hotdogot vagy egyéb gyorsételt ettek.

Délre elképesztően sokan lettek mégis a hatalmas tér „elnyelte” a gyerekeket, egyáltalán nem volt zsúfoltság. A picik számára fenntartott elkerített részre néha be-be rohant egy-egy szemmel láthatóan nagyobb gyerek fogócskázni, de szerencsére, csak majdnem löktek fel egy-egy totyogó apróságot.

Összességében elmondható, hogy az Élményváros tökéletes alternatíva a családoknak, amíg meg nem érkezik a szikrázó napsütés és az átlagos 15-20 fokos meleg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása